Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Praktikus

Ha ezzel öntözöd a paradicsombokrot, mézédes lesz a szüretre!

Ha augusztus, akkor paradicsomszüret - a konyhakertekben és a balkonládákban egyaránt. Ha az első terméseket már leszüretelted, de úgy érzed, nem elég édes a végeredmény, akkor az alábbi pofonegyszerű trükkel csodálatos lesz a végeredmény!

Idén egy kicsivel később robbant be a nyár, így a nagy paradicsomszüret is pár héttel későbbre tolódik. Ha ültettünk paradicsomot akkor persze az első adag már biztosan beérett, de a igazi bőség csak ezután jön! Ha esetleg nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, túl savanyúnak, ízetlennek találjuk a bepirosodott szemeket, akkor még nem késő beavatkozni: van egy filléres házi tápoldat, amivel mézédes lesz a termés!

Túl savanyú? Lúgosíts!

A paradicsomnak köztudottan igen magas a savtartalma, de egy kevés szódabikarbónával meg tudod szelídíteni még a legsavanyúbb fajták gyümölcsét is. A végeredmény: édesebb paradicsom! A bónusz: kevesebb kártevő! A szódabirakbóna ugyanis nem csak lúgosító hatással bír, de természetes növényvédőszer is egyben, és mivel a legtöbb gombafertőzés a talaj felől támad, a szódabikarbónával kezelt talajról kisebb eséllyel fertőződnek meg a paradicsombokrok.

Így készítsd el a szódabikarbónás tápoldatot:

A Ripost.hu-n megtaláltuk a tuti tápoldat receptet:

  1. Egy nagyobb edényben, például a locsolókannában keverjünk össze 5 liter vizet 2 evőkanál szódabikarbónával
  2. Kevergessük addig, míg tökéletesen fel nem oldódik.
  3. Ezzel a keverékkel locsold meg paradicsomokat, hetente egyszer.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.