Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Praktikus

Ha ezzel öntözöd a paradicsombokrot, mézédes lesz a szüretre!

Ha augusztus, akkor paradicsomszüret - a konyhakertekben és a balkonládákban egyaránt. Ha az első terméseket már leszüretelted, de úgy érzed, nem elég édes a végeredmény, akkor az alábbi pofonegyszerű trükkel csodálatos lesz a végeredmény!

Idén egy kicsivel később robbant be a nyár, így a nagy paradicsomszüret is pár héttel későbbre tolódik. Ha ültettünk paradicsomot akkor persze az első adag már biztosan beérett, de a igazi bőség csak ezután jön! Ha esetleg nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, túl savanyúnak, ízetlennek találjuk a bepirosodott szemeket, akkor még nem késő beavatkozni: van egy filléres házi tápoldat, amivel mézédes lesz a termés!

Túl savanyú? Lúgosíts!

A paradicsomnak köztudottan igen magas a savtartalma, de egy kevés szódabikarbónával meg tudod szelídíteni még a legsavanyúbb fajták gyümölcsét is. A végeredmény: édesebb paradicsom! A bónusz: kevesebb kártevő! A szódabirakbóna ugyanis nem csak lúgosító hatással bír, de természetes növényvédőszer is egyben, és mivel a legtöbb gombafertőzés a talaj felől támad, a szódabikarbónával kezelt talajról kisebb eséllyel fertőződnek meg a paradicsombokrok.

Így készítsd el a szódabikarbónás tápoldatot:

A Ripost.hu-n megtaláltuk a tuti tápoldat receptet:

  1. Egy nagyobb edényben, például a locsolókannában keverjünk össze 5 liter vizet 2 evőkanál szódabikarbónával
  2. Kevergessük addig, míg tökéletesen fel nem oldódik.
  3. Ezzel a keverékkel locsold meg paradicsomokat, hetente egyszer.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.