Idén egy kicsivel később robbant be a nyár, így a nagy paradicsomszüret is pár héttel későbbre tolódik. Ha ültettünk paradicsomot akkor persze az első adag már biztosan beérett, de a igazi bőség csak ezután jön! Ha esetleg nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, túl savanyúnak, ízetlennek találjuk a bepirosodott szemeket, akkor még nem késő beavatkozni: van egy filléres házi tápoldat, amivel mézédes lesz a termés!
A paradicsomnak köztudottan igen magas a savtartalma, de egy kevés szódabikarbónával meg tudod szelídíteni még a legsavanyúbb fajták gyümölcsét is. A végeredmény: édesebb paradicsom! A bónusz: kevesebb kártevő! A szódabirakbóna ugyanis nem csak lúgosító hatással bír, de természetes növényvédőszer is egyben, és mivel a legtöbb gombafertőzés a talaj felől támad, a szódabikarbónával kezelt talajról kisebb eséllyel fertőződnek meg a paradicsombokrok.
A Ripost.hu-n megtaláltuk a tuti tápoldat receptet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.