Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Praktikus

5 hiba, amit mindenki elkövet gofrisütés közben

Gofri
A gofri elkészítése elsőre talán nem tűnik túl bonyolultnak. Azonban ha a tökéletes - vagyis kívül ropogós, belül puha - gofri elkészítése a cél, oda kell figyelnünk néhány nagyon fontos apróságra. Mutatjuk a leggyakoribb bakikat!

1. Túl sokáig pihentetjük a gofritésztát

Sok gofri receptje tartalmaz szódabikarbónát, ami azonnal „aktiválódik”, ha összekeverjük a nedves összetevőkkel. Ilyenkor kis gázbuborékok szabadulnak fel, melyek elősegítik, hogy a gofri megemelkedjen és a tésztája habkönnyű legyen. Tehát ha sokáig pihentetjük a tésztát, akkor minden értékes gázbuborék felszabadul, a kisült gofrink pedig lapos marad.

Ne pihentesd túl sokáig a gofritésztát! / Fotó: Shutterstock
Ne pihentesd túl sokáig a gofritésztát! / Fotó: Shutterstock

2. Hideg hozzávalókat használunk

Az egyik gyakori hiba, hogy nem melegítjük fel a folyékony hozzávalókat. Sok gofri receptjében szerepel az olvasztott (!) vaj. Azonban ha ezt a meleg vajat hideg tejjel keverjük össze, akkor a vaj megkeményedik, és kis vajdarabkák maradnak a tésztában. A meleg vagy szobahőmérsékletű folyékony összetevők sokkal jobban és könnyebben össze tudnak keveredni, így igazán selymes lesz a tészta.

3. Nem olajozzuk ki a gofrisütőt

Ha a gofrisütőnk elvileg tapadásmentes, a Mashed szerint akkor is MINDENKÉPP kenjük ki a sütőt valamilyen zsiradékkal - lehet bármilyen növényi olaj vagy akár vaj is. A lényeg, hogy nehogy leragadjon a tésztánk.

Mindenképpen olajozd ki a gofrisütőt! / Fotó: Shutterstock
Mindenképpen olajozd ki a gofrisütőt! / Fotó: Shutterstock

4. Túl hamar felnyitjuk a gofrisütőt

Bár nénány gofrisütőn már lámpa is jelzi, ha elkészült a desszert, nem mindig ajánlott megbízni benne. A tuti tipp elvileg az, hogy csak akkor nyissuk ki a gofrisütőt, ha elszállt az utolsó gőzfelhő. Így lesz igazán ropogós a gofrink.

5. Hagyjuk kihűlni az elkészült gofrikat

Mire az utolsó gofrit megsütjük, a többi általában kihűl. Így pedig a forró, ropogós desszert helyett csak egy puha, összeesett gofrit tudunk tálalni. Viszont ha az elkészült gofrikat a 200 fokos sütő rácsára tesszük, akkor tökéletesen ropogósak maradnak a tálalásig.

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.