Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Praktikus

Így lesz habos és nagyon finom a csúsztatott palacsinta – mutatjuk a receptet!

A palacsintát mindenki szereti – legalábbis a szerkesztőségben nem nagyon találtunk olyat, aki ne lenne kapható a nap bármely szakában „palacsintázni". Hétvégi ebédek elmaradhatatlan desszertje, de sós változatban is gyakran kerül az asztalra. A csúsztatott palacsinta talán kevésbé népszerű, pedig nagyon látványos és persze fantasztikusan finom.

Hogy mitől csúsztatott? A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük meg, és sült felükkel egymásra rétegezzük – csúsztatjuk – őket úgy, hogy közéjük valamilyen tölteléket teszünk. Süthetünk a szokásosnál kisebb palacsintákat, így egyszerre akár kettő, különféle ízesítésű „tortát" is készíthetünk.

A csúsztatott palacsinta egyébként másban is különbözik a hagyományostól: az összetevők listája vajjal bővül, illetve a tojásokat nem egyben, hanem szétválasztva, a fehérjét kemény habbá verve kell a tésztához forgatni. A csúsztatott palacsinta habosabb, lágyabb, mint a sima, érdemes kipróbálnod. Íme, a mi kedvencünk, amit a házi készítésű málnaöntet tesz még ízletesebbé!

A csúsztatott palacsinta hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej

A málnaöntethez:

  • 25 dkg fagyasztott málna
  • 10 dkg cukor
Habos és könnyű, egyszerűen kihagyhatatlan! / Fotó: MME
Habos és könnyű, egyszerűen kihagyhatatlan! / Fotó: MME

Elkészítése:

  1. A vaj felét csipetnyi sóval és a tojássárgájával habosra keverjük. A tejet és a lisztet folyamatosan hozzáadagolva, a masszát csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintamasszába forgatjuk.
  3. A maradék vajon a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük készre. Tányérra csúsztatjuk a „sületlen" oldalával felfelé, és megszórjuk vaníliás porcukorral. A következő palacsintát a sült oldalával lefelé rácsúsztatjuk az első palacsintára, porcukrozzuk. Így készítjük el egymás után a rétegeket, de az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a palacsintahalomra.
  4. A málnaöntethez a gyümölcsöt egy kis lábasban felolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, és állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A csúsztatott palacsinta mellé tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.