Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Így lesz habos és nagyon finom a csúsztatott palacsinta – mutatjuk a receptet!

A palacsintát mindenki szereti – legalábbis a szerkesztőségben nem nagyon találtunk olyat, aki ne lenne kapható a nap bármely szakában „palacsintázni". Hétvégi ebédek elmaradhatatlan desszertje, de sós változatban is gyakran kerül az asztalra. A csúsztatott palacsinta talán kevésbé népszerű, pedig nagyon látványos és persze fantasztikusan finom.

Hogy mitől csúsztatott? A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük meg, és sült felükkel egymásra rétegezzük – csúsztatjuk – őket úgy, hogy közéjük valamilyen tölteléket teszünk. Süthetünk a szokásosnál kisebb palacsintákat, így egyszerre akár kettő, különféle ízesítésű „tortát" is készíthetünk.

A csúsztatott palacsinta egyébként másban is különbözik a hagyományostól: az összetevők listája vajjal bővül, illetve a tojásokat nem egyben, hanem szétválasztva, a fehérjét kemény habbá verve kell a tésztához forgatni. A csúsztatott palacsinta habosabb, lágyabb, mint a sima, érdemes kipróbálnod. Íme, a mi kedvencünk, amit a házi készítésű málnaöntet tesz még ízletesebbé!

A csúsztatott palacsinta hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej

A málnaöntethez:

  • 25 dkg fagyasztott málna
  • 10 dkg cukor
Habos és könnyű, egyszerűen kihagyhatatlan! / Fotó: MME
Habos és könnyű, egyszerűen kihagyhatatlan! / Fotó: MME

Elkészítése:

  1. A vaj felét csipetnyi sóval és a tojássárgájával habosra keverjük. A tejet és a lisztet folyamatosan hozzáadagolva, a masszát csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintamasszába forgatjuk.
  3. A maradék vajon a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük készre. Tányérra csúsztatjuk a „sületlen" oldalával felfelé, és megszórjuk vaníliás porcukorral. A következő palacsintát a sült oldalával lefelé rácsúsztatjuk az első palacsintára, porcukrozzuk. Így készítjük el egymás után a rétegeket, de az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a palacsintahalomra.
  4. A málnaöntethez a gyümölcsöt egy kis lábasban felolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, és állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A csúsztatott palacsinta mellé tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.