A sült krumpliban az a jó, hogy egy igazi multifunkcionális étel. Kiválóan működik magában vagy köretként, majonézzel, ketchuppal vagy sajttal is, így pont ezért könnyen előfordul, hogy egyszerre túl sok készül belőle, másnapra pedig ehetetlenné válik a maradék. A sült krumpli frissen az igazi, ezért elkerülve az újramelegítéssel járó hibákat, mutatunk néhány pofonegyszerű melegítési tippet. Ha ezeket az eljárásokat alkalmazod, akkor garantáljuk, hogy a másnapos hasábburgonya is olyan finom lesz, mintha csak akkor készült volna.
Sokan azzal követik el a legnagyobb hibát, hogy a mikróban próbálják megmelegíteni a maradék sült krumplit. Ez azonban egy óriási hiba!
A hasábburgonya is az az étel, aminek csak árt a mikró, ugyanis ez a melegítésre kitalált konyhai eszköz minden ropogós ételnek az ellensége. A burgonya nedvessé és puhává válik tőle, a ropogósságát pedig azonnal elveszíti, amiért a leginkább imádjuk.
Forrósítsunk egy serpenyőben olajat. Figyeljünk arra, hogy tényleg forró legyen, ugyanis ha langyos olajban próbáljuk újra sütni, a burgonya megszívja magát és már önthetjük is a kukába. Egy perc sütés után kiszedjük a serpenyőből, a fölösleges olajat pedig egy papírtörlő segítségével leitatjuk a sült krumpliról. Az eredmény magáért beszél, ám ennél az újramelegítési praktikánál érdemes szem előtt tartani, hogy az étel pluszolajjal találkozik, ez pedig nem túl egészséges.
Az olajban újrasütős módszertől lényegesebben jobb megoldás, ha a hasábburgonyát a sütőben melegíted újra. Nincs más dolgod, mint a kívánt mennyiségű sült krumplit egy sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatni, aztán 180 fokon 6-8 perc sütés után már élvezheted is a ropogós szálakat. Vigyázz, mert az egyszer elkészített hasábburgonya könnyebben megég.
A másnapos sült krumpli újramelegítésére a legjobb módszer, ha egy forró levegős fritőzt használsz. A konyhai eszköz úgy operál a forró levegővel, mintha csak egy hagyományos sütőben melegítenél újra. Hasábburgonya fokozatra állítva 3-6 perc sütés után már rágcsálhatod is a klasszikus finomságot.
Tipp: A csirkehúsételeknek, a spenótnak és más leveles zöldségeknek, felvágottaknak, a burgonyának és a rizsnek sem tesz jót mikrohullámú sütő.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.