Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Praktikus

Olyan ropogós lesz a szikkadt kifli, mintha most vetted volna ki a sütőből - íme a trükk!

Gyakran előfordul, különösen a többfős háztartásokban, hogy mindenki vásárol egy keveset, és így felhalmozódik a pékáru. Ráasásul, mivel mindeki a frisset eszi szívesebben, ezért van, hogy több, párnapos kifli, zsemle, bagett is a kukában végzi. Hogy a pazarlásnak gátat vessünk, eláruljuk, hogyan tudsz a szikkadtból friss, ropogós péksüteményt varázsolni!

A néhány napos péksüteményt össze sem lehet hasonlítani friss társaival, ugyanakkor nem érdemes kidobni a megszikkadt darabokat, hiszen egy kis kreativitással új életet lehelhetünk bele! Nem kell hozzá más csak némi víz, és egy jól előmelegített sütő!

Másnapos kifli, zsömle, stangli

Ha kissé szikkadt, 1-2 napos péksüteménnyel van dolgunk, szórófejes vizesflakonnal vagy alaposan bevizezett kézzel nedvesítsük be a héját, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben, a rácsra - vagy sütőpapírral bélelt tepsibe - téve kb 5 perc alatt süssük ropogósra!

Többnapos, száraz kenyérrel van dolgunk? Így járjunk el!

  1. Tartstuk a csap alá, és folyassunk rá hideg vizet, amíg a kenyér felpuhul.
  2. Csepegtessük le, és vizesen csomagoljuk alufóliába.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd tegyük be a kenyeret a középre tolt rácsra 15 percre.
  4. Ezután vegyük ki a sütőből, és óvatosan távolítsduk el róla az alufóliát.
  5. Végül tegyük vissza a kenyeret a sütőbe további 10 percre, emeljük a hőt 200 fokra, hogy ropogósra süljön a héja!
Csak azokkal a pékárukkal kísérletezzünk, amelyek még nem kezdtek el penészedni! (Fotó: Shutterstock)
Csak azokkal a pékárukkal kísérletezzünk, amelyek még nem kezdtek el penészedni! (Fotó: Shutterstock)


TIPP: Arra vigyázzunk, hogy csak azokkal a pékárukkal kísérletezzünk, amelyek még nem kezdtek el penészedni. Sokan azt gondolják ugyanis, hogy elég a penészes kenyér héját levágni, a belseje még felhasználható. Pedig a penészgombák az élelmiszerek mélyebb rétegeibe is behatolnak, és elfogyasztva allergiás reakciókat, hányást, légzési nehézségeket, bőrpanaszokat okozhatnak. Nem éri meg kockáztatni!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.