Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Olyan ropogós lesz a szikkadt kifli, mintha most vetted volna ki a sütőből - íme a trükk!

Gyakran előfordul, különösen a többfős háztartásokban, hogy mindenki vásárol egy keveset, és így felhalmozódik a pékáru. Ráasásul, mivel mindeki a frisset eszi szívesebben, ezért van, hogy több, párnapos kifli, zsemle, bagett is a kukában végzi. Hogy a pazarlásnak gátat vessünk, eláruljuk, hogyan tudsz a szikkadtból friss, ropogós péksüteményt varázsolni!

A néhány napos péksüteményt össze sem lehet hasonlítani friss társaival, ugyanakkor nem érdemes kidobni a megszikkadt darabokat, hiszen egy kis kreativitással új életet lehelhetünk bele! Nem kell hozzá más csak némi víz, és egy jól előmelegített sütő!

Másnapos kifli, zsömle, stangli

Ha kissé szikkadt, 1-2 napos péksüteménnyel van dolgunk, szórófejes vizesflakonnal vagy alaposan bevizezett kézzel nedvesítsük be a héját, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben, a rácsra - vagy sütőpapírral bélelt tepsibe - téve kb 5 perc alatt süssük ropogósra!

Többnapos, száraz kenyérrel van dolgunk? Így járjunk el!

  1. Tartstuk a csap alá, és folyassunk rá hideg vizet, amíg a kenyér felpuhul.
  2. Csepegtessük le, és vizesen csomagoljuk alufóliába.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd tegyük be a kenyeret a középre tolt rácsra 15 percre.
  4. Ezután vegyük ki a sütőből, és óvatosan távolítsduk el róla az alufóliát.
  5. Végül tegyük vissza a kenyeret a sütőbe további 10 percre, emeljük a hőt 200 fokra, hogy ropogósra süljön a héja!
Csak azokkal a pékárukkal kísérletezzünk, amelyek még nem kezdtek el penészedni! (Fotó: Shutterstock)
Csak azokkal a pékárukkal kísérletezzünk, amelyek még nem kezdtek el penészedni! (Fotó: Shutterstock)


TIPP: Arra vigyázzunk, hogy csak azokkal a pékárukkal kísérletezzünk, amelyek még nem kezdtek el penészedni. Sokan azt gondolják ugyanis, hogy elég a penészes kenyér héját levágni, a belseje még felhasználható. Pedig a penészgombák az élelmiszerek mélyebb rétegeibe is behatolnak, és elfogyasztva allergiás reakciókat, hányást, légzési nehézségeket, bőrpanaszokat okozhatnak. Nem éri meg kockáztatni!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.