Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Praktikus

Hihetetlen! Ha így melegíted a rántott húst, olyan lesz, mint frissen!

A rántott hús frissen a legjobb, de nem mondunk nemet a maradékra sem. A melegítés azonban nehéz dió: mikróban könnyen kiszárad, a sütőben macerás – így sokszor inkább hidegen fogyasztjuk. Most mutatunk egy szuper módszert, amivel a hús átmelegszik és a nedvességtartalma is megmarad.

A rántott csirke hidegen nem az igazi, lássuk be. Mikróban melegítve azonban a hús könnyen kiszárad, ami az élvezeti értékét erősen lerontja. Mit tehetünk? Ahhoz, hogy a hús melegítés után is kellően nedves maradjon, nem kell más, mint egy serpenyő, egy fedő és néhány darab jégkocka.

A művelet nagyon egyszerű: melegítsünk fel egy serpenyőt a tűzhelyen, tegyük bele a hideg húst, majd dobjunk mellé pár szem jeget és fedjük le az edényt! Az olvadó jég gőze felmelegíti a csirkét anélkül, hogy kiszárítaná. A csirkehús néhány percen belül forró és omlós lesz. Íme:

A módszer ellenzői szerint a rántott hús így ugyan tényleg meleg lesz, de a bunda a gőzben felpuhul. Próbáld ki, lehet, hogy neked beválik, és elégedett leszel!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.