A rántott csirke hidegen nem az igazi, lássuk be. Mikróban melegítve azonban a hús könnyen kiszárad, ami az élvezeti értékét erősen lerontja. Mit tehetünk? Ahhoz, hogy a hús melegítés után is kellően nedves maradjon, nem kell más, mint egy serpenyő, egy fedő és néhány darab jégkocka.
A művelet nagyon egyszerű: melegítsünk fel egy serpenyőt a tűzhelyen, tegyük bele a hideg húst, majd dobjunk mellé pár szem jeget és fedjük le az edényt! Az olvadó jég gőze felmelegíti a csirkét anélkül, hogy kiszárítaná. A csirkehús néhány percen belül forró és omlós lesz. Íme:
A módszer ellenzői szerint a rántott hús így ugyan tényleg meleg lesz, de a bunda a gőzben felpuhul. Próbáld ki, lehet, hogy neked beválik, és elégedett leszel!
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.