Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Praktikus

Hihetetlen! Ha így melegíted a rántott húst, olyan lesz, mint frissen!

A rántott hús frissen a legjobb, de nem mondunk nemet a maradékra sem. A melegítés azonban nehéz dió: mikróban könnyen kiszárad, a sütőben macerás – így sokszor inkább hidegen fogyasztjuk. Most mutatunk egy szuper módszert, amivel a hús átmelegszik és a nedvességtartalma is megmarad.

A rántott csirke hidegen nem az igazi, lássuk be. Mikróban melegítve azonban a hús könnyen kiszárad, ami az élvezeti értékét erősen lerontja. Mit tehetünk? Ahhoz, hogy a hús melegítés után is kellően nedves maradjon, nem kell más, mint egy serpenyő, egy fedő és néhány darab jégkocka.

A művelet nagyon egyszerű: melegítsünk fel egy serpenyőt a tűzhelyen, tegyük bele a hideg húst, majd dobjunk mellé pár szem jeget és fedjük le az edényt! Az olvadó jég gőze felmelegíti a csirkét anélkül, hogy kiszárítaná. A csirkehús néhány percen belül forró és omlós lesz. Íme:

A módszer ellenzői szerint a rántott hús így ugyan tényleg meleg lesz, de a bunda a gőzben felpuhul. Próbáld ki, lehet, hogy neked beválik, és elégedett leszel!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.