Persze a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen nem mindegy, hogy milyen konyhai tapasztalatokkal rendelkezünk, honnan jövünk, a családunk mivel indított útnak, szeretnénk-e egyáltalán főzni vagy megelégszünk a menzával és a hétvégi családi főzésről pont annyi maradék jut a hűtőbe, amivel kihúzzuk egy hétig. De tételezzük fel, hogy lelkes, közepesen amatőr és konyhai eszközöket nem örökölt versenyzővel van dolgunk.
Egy kezdő háztartásban legyen két lábas. Egy nagyobb, amibe tésztát lehet főzni, vagy akár négy emberre való leves, főzelék, ragu is elfér benne, s egy kisebb, amibe szószokat készíthetünk, megmelegíthetünk ezt-azt, pont megpárolódik benne egy bögrényi rizs és a rántás elkészítéséhez is ideális.
A lábasok mellé dukál egy kisebb és egy nagyobb, mélyebb serpenyő, amely lehet akár wok is. A kisebb serpenyőbe tökéletesen elkészül a reggeli omlett, rántotta, a főzelékre való tükörtojás, sült virsli. Lehet benne szalonnát pirítani, hagymát dinsztelni, vagy akár amerikai palacsintát sütni. A nagyobbik serpenyőben kevés olajon süthetünk szelet húsokat, készíthetünk benne ragukat, párolhatunk/piríthatunk zöldségeket, ha kellő pereme van, akkor bő olajban süthető dolgokat is elkészíthetünk benne. A nagyobb serpenyő vagy wok ideális rántott húsok, sült krumpli vagy akár fánk készítéséhez is.
A robotgép egy kezdő konyhában még nem elengedhetetlen, de jó ha van egy elektromos kézi mixer, hátha mégiscsak szeretnénk tojásfehérjéből habot verni, s nem árt, ha egy jó botmixer is társul hozzá, amelynek segítségével könnyedén szétcsapathatunk szinte mindent. A botmixerrel pillanatok alatt születnek a turmixok, smoothiek, a simának túl csomós palacsintatészta is megjavítható vele, s az elronthatatlan krémleveseknek is jó barátja.
A sütőhöz adott két-három lapos tepsin kívül célszerű beszerezni egy kisebb és egy nagyobb, tisztes peremmel rendelkező példányt is. Ezekben sülhet az egész csirke, fólia alatt párolódhat a krumpli, de ugyanezekben a tepsikben süthetünk különféle kevert tésztás süteményeket is. A nagy tepsiken pedig készülhet a pizza, sülhet a sajtos ropogós vagy - a már mesterszakács konyhatündéreknél - a kelt tészták végtelen sora.
A tészták kiméréséhez egy mérlegre is szükségünk van, s az alapanyagok kikeveréséhez, a nagyobb adag saláták tálalásához pedig jó jön két nagyobb keverőtál, amely valóban multifunkcionális, hiszen az előkészítés és a tálalás fázisában is segítségünkre van.
Ezen kívül jó, ha van legalább három fakanál, egy konyhai olló, egy nagyobb szűrő (lehetőleg fém, így passzírozásra is alkalmas), szűrőkanál, merőkanál, kézi habverő, salátás kanál, egy szakácskés és egy gyümölcskés. A hámozóról se feledkezzünk meg, ebből érdemes jó minőséget venni, különben több bosszúságot okoz, mint amennyi hasznot hajt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.