Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

Így lesz még ízletesebb a rántott csirke – soha ne hagyd ki ezt a lépést!

Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.

Vannak, akik nedves pácban ízesítik a csirkehúst, mások a száraz fűszerezésre esküsznek és olyanok is akadnak szép számmal, akik folyamatosan kísérleteznek különböző pácokkal, bevonatokkal és sütési módokkal, hogy még teljesebb ízű, lédús legyen a hús, és ropogós a csirke bőre vagy a panír. Ezek a próbálkozások néha sikerrel járnak, néha nem… Egy dolog biztos: ahhoz, hogy a hús minél tovább megőrizze a nedvességtartalmát, és a lehető legízesebb legyen, elengedhetetlen, hogy hosszabb ideig ázzon sós lében.

Kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock
Kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock

Egyszerű módszer: sós vízben áztatás

A sütés rendkívül intenzív, magas hőfokon végzett főzési forma, ami gyorsan, sok nedvességet von ki a húsból. A sós víz annyi nedvességet ad a húshoz, hogy még sütés után sem szárad ki. Néhány óra sós vízben ázás már segít, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk, hogy felszívódja a csirkehús a sós levet.

A rántott csirke még zamatosabb lesz, ha sütés előtt sós vízbe áztatjuk / Fotó: Shutterstock
A rántott csirke még zamatosabb lesz, ha sütés előtt sós vízbe áztatjuk / Fotó: Shutterstock

Ízek kavalkádja

Természetesen a són kívül rengeteg lehetőségünk van az ízesítésre. Mehet bele mindenféle fűszer, például cayenne bors, fokhagyma, oregánó vagy bazsalikom. Néhány kanál barna cukor vagy méz kellemes, extra ízt ad a húsnak, a csípős szószok pedig pikáns ízt és plusz savat ad hozzá az ételhez.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.