Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Praktikus

Így fagyaszd le a kávét, hogy sokáig friss maradjon

Kávé
Az igazi kávérajongók szemes kávét vásárolnak és nagy gondot fordítanak a megfelelő tárolása. Talán már te is hallottad, hogy a pörkölt kávé egyesek szerint a fagyasztóban őrzi meg leginkább frissességét, míg mások nem értenek ezzel egyet. Utánajártunk, hogy mi az igazság!

Ahány ház, annyi kávézási szokás és annyi kávétárolási mód. Ahhoz, hogy igazán élvezhesd a fekete nedűt, fontos, hogy betarts néhány alapszabályt a tárolással kapcsolatban. Így például ne tedd a kávét olyan helyre, ahol nagy és gyakori a hőmérséklet-ingadozás vagy ahol napfény éri. A legjobb, ha sötét üveg- vagy fémedénybe zárva, a szekrénybe tárolod, messze a tűzhelytől.

A fagyasztó is jó ötletnek tűnik, de néhány dologgal számolni kell, ha ezt a módszert választod, különben a kávébab néhány nap alatt tönkremegy.

A következő 2 dologra például érdemes odafigyelni:

1. Amire sokan nem gondolnak, de hűtőben tárolásnál nem lehet figyelmen kívül hagyni az a kávé erős vízmegkötő képessége. Ez azt jelenti, hogy ha a kávét nem zárod le alaposan fagyasztás előtt, akkor felszívja a mélyhűtőben a nedvességet – ez pedig az ízét és az állagát is megváltoztatja.

2. A másik pedig, hogy a mélyhűtőben gyakran erős szagok terjengenek (ha más nem, a klasszikus „hűtőszag”), amelyeket a kávébab simán magába szív.

Ezeket kiküszöbölheted, ha a kávét az eredeti csomagolásában hagyod, és úgy fóliázod körbe legalább kétszer.

Ha lefagyasztod a kávét, az eredeti csomagolásban tedd a mélyhűtőbe és tekerd körbe fóliával legalább kétszer! / Fotó: Shutterstock
Ha lefagyasztod a kávét, az eredeti csomagolásban tedd a mélyhűtőbe és tekerd körbe fóliával legalább kétszer! / Fotó: Shutterstock

+ 3 tipp, ha hűtöd vagy fagyasztod a kávét:

- Ha nem egyszerre használod fel a kávét, akkor a lehető legrövidebb időn belül tedd vissza a mélyhűtőbe a maradékot, hogy a vízmegkötő hatás ne tudjon érvényesülni.

- Felhasználás előtt hagyd a kávébabot 1-2 órát nyitott csomagolásban állni, hogy a nedvesség elpárologjon a szemekről. (Ezzel egyébként a kávégépet is véded!)

- A kávét darálva is fagyaszthatod: őröld meg a szemeket, oszd szét kisebb adagokra, majd légmentesen záródó zacskóba tedd a hűtőbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.