Ahány ház, annyi kávézási szokás és annyi kávétárolási mód. Ahhoz, hogy igazán élvezhesd a fekete nedűt, fontos, hogy betarts néhány alapszabályt a tárolással kapcsolatban. Így például ne tedd a kávét olyan helyre, ahol nagy és gyakori a hőmérséklet-ingadozás vagy ahol napfény éri. A legjobb, ha sötét üveg- vagy fémedénybe zárva, a szekrénybe tárolod, messze a tűzhelytől.
A fagyasztó is jó ötletnek tűnik, de néhány dologgal számolni kell, ha ezt a módszert választod, különben a kávébab néhány nap alatt tönkremegy.
1. Amire sokan nem gondolnak, de hűtőben tárolásnál nem lehet figyelmen kívül hagyni az a kávé erős vízmegkötő képessége. Ez azt jelenti, hogy ha a kávét nem zárod le alaposan fagyasztás előtt, akkor felszívja a mélyhűtőben a nedvességet – ez pedig az ízét és az állagát is megváltoztatja.
2. A másik pedig, hogy a mélyhűtőben gyakran erős szagok terjengenek (ha más nem, a klasszikus „hűtőszag”), amelyeket a kávébab simán magába szív.
Ezeket kiküszöbölheted, ha a kávét az eredeti csomagolásában hagyod, és úgy fóliázod körbe legalább kétszer.
- Ha nem egyszerre használod fel a kávét, akkor a lehető legrövidebb időn belül tedd vissza a mélyhűtőbe a maradékot, hogy a vízmegkötő hatás ne tudjon érvényesülni.
- Felhasználás előtt hagyd a kávébabot 1-2 órát nyitott csomagolásban állni, hogy a nedvesség elpárologjon a szemekről. (Ezzel egyébként a kávégépet is véded!)
- A kávét darálva is fagyaszthatod: őröld meg a szemeket, oszd szét kisebb adagokra, majd légmentesen záródó zacskóba tedd a hűtőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.