Már a vásárlásnál figyelj: válassz kisebb és sötét zöld, frissebb kelbimbókat, ezeknek ugyanis édesebb az ízük. Ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor veszít tápértékéből és felerősödik jellegzetes kesernyés íze. A legjobb, ha nem főzöd, hanem sütöd. A legízletesebb air fryer-ben, azaz forró levegős sütőben elkészítve, de természetesen légkeveréses sütőben, sütőben is készülhet.
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
2. Vágd le a kelbimbók végét, húzd le a külső fonnyadt, halvány leveleket majd vágd félbe a kis fejeket.
3. Keverj össze olívaolajat, sót, frissen őrölt borsot és kevés pirospaprikát.
3. Forgasd bele az olajos keverékbe a kelbimbókat.
4. Tedd a sütőbe 5 percre, majd fordítsd meg és süsd újabb 5 percig. Ha igazán ropogósra szeretnéd, rázd alaposan össze, és süsd még néhány percig.
Elsősorban azért, mert már egy adag elfogyasztásával fedezheted a napi C- és K-vitamin szükségleted. A C-vitamin és más antioxidáns anyagok segítenek megőrizni a szem egészségét, és a látás minőségét – akár idősebb korban is. A C- és az A-vitamin védi a bőr egészségét, a K-vitamin védi, erősíti a csontokat. Fontos szerepe van a daganatos betegségek megelőzésében is: azok a kéntartalmú vegyületek (mint például a szulforafán), amelyeknek kesernyés ízét és kellemetlen szagát köszönheti, valamint a klorofill is hatékony rákellenes anyagok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.