A paprika zamatos ízére télen hiába vágyunk, hiszen a boltokban, zöldségeseknél kapható melegházinak az íze meg sem közelít a kertből frissen szedettét. Pedig a levesek, pörköltek, alaplevek ízét feldobja már egy kisebb darab is. Ezért jó, ha a nyáron például lecsókészítésénél, befőzésnél keletkező maradékot eltesszük a hideg téli napokra. A Ripost cikkében elárulta, hogyan őrizhetjük meg a nyár ízét a hűvös téli napokra.
A megmosott és a paprika húsától megszabadított csumát a legegyszerűbben fagyasztással tudod tartósítani. Hogyan fagyaszd le? A csumákat tedd egy tálcára, és dugd be a fagyasztóba 24 órára. Ezután vedd ki, pakold egy visszazárható zacskóba vagy jól záródó dobozba és tedd vissza a fagyasztóba. A legfontosabb, hogy ne ömlesztve tedd a zacskóba a friss csumákat, mert akkor összeragadnak, és nem tudsz egy-két darabot kivenni – pedig egy húslevesbe vagy egy csirkepörköltbe bőven elég annyi.
(Nyitókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.