Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Praktikus

Maradékmentés felsőfokon: ezért ne dobd ki a paprika csumáját!

A paprika feldolgozása során keletkező hulladékot – a paprika csumáját – van, aki megeszi, más a szemétbe vagy jobb esetben a komposztba dobja. Ha eddig te is az utóbbiak közé tartoztál, mutatjuk, hogy miként hasznosíthatod ezt az apró, hulladéknak semmiképp sem nevezhető részét egyik kedvenc zöldségünknek.

A paprika zamatos ízére télen hiába vágyunk, hiszen a boltokban, zöldségeseknél kapható melegházinak az íze meg sem közelít a kertből frissen szedettét. Pedig a levesek, pörköltek, alaplevek ízét feldobja már egy kisebb darab is. Ezért jó, ha a nyáron például lecsókészítésénél, befőzésnél keletkező maradékot eltesszük a hideg téli napokra. A Ripost cikkében elárulta, hogyan őrizhetjük meg a nyár ízét a hűvös téli napokra.

A paprika csumájából elég egy-két darab a leves ízesítéséhez / Fotó: Shutterstock
A paprika csumájából elég egy-két darab a leves ízesítéséhez / Fotó: Shutterstock

Így tedd el

A megmosott és a paprika húsától megszabadított csumát a legegyszerűbben fagyasztással tudod tartósítani. Hogyan fagyaszd le? A csumákat tedd egy tálcára, és dugd be a fagyasztóba 24 órára. Ezután vedd ki, pakold egy visszazárható zacskóba vagy jól záródó dobozba és tedd vissza a fagyasztóba. A legfontosabb, hogy ne ömlesztve tedd a zacskóba a friss csumákat, mert akkor összeragadnak, és nem tudsz egy-két darabot kivenni – pedig egy húslevesbe vagy egy csirkepörköltbe bőven elég annyi.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.