Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Praktikus

Maradékmentés felsőfokon: ezért ne dobd ki a paprika csumáját!

A paprika feldolgozása során keletkező hulladékot – a paprika csumáját – van, aki megeszi, más a szemétbe vagy jobb esetben a komposztba dobja. Ha eddig te is az utóbbiak közé tartoztál, mutatjuk, hogy miként hasznosíthatod ezt az apró, hulladéknak semmiképp sem nevezhető részét egyik kedvenc zöldségünknek.

A paprika zamatos ízére télen hiába vágyunk, hiszen a boltokban, zöldségeseknél kapható melegházinak az íze meg sem közelít a kertből frissen szedettét. Pedig a levesek, pörköltek, alaplevek ízét feldobja már egy kisebb darab is. Ezért jó, ha a nyáron például lecsókészítésénél, befőzésnél keletkező maradékot eltesszük a hideg téli napokra. A Ripost cikkében elárulta, hogyan őrizhetjük meg a nyár ízét a hűvös téli napokra.

A paprika csumájából elég egy-két darab a leves ízesítéséhez / Fotó: Shutterstock
A paprika csumájából elég egy-két darab a leves ízesítéséhez / Fotó: Shutterstock

Így tedd el

A megmosott és a paprika húsától megszabadított csumát a legegyszerűbben fagyasztással tudod tartósítani. Hogyan fagyaszd le? A csumákat tedd egy tálcára, és dugd be a fagyasztóba 24 órára. Ezután vedd ki, pakold egy visszazárható zacskóba vagy jól záródó dobozba és tedd vissza a fagyasztóba. A legfontosabb, hogy ne ömlesztve tedd a zacskóba a friss csumákat, mert akkor összeragadnak, és nem tudsz egy-két darabot kivenni – pedig egy húslevesbe vagy egy csirkepörköltbe bőven elég annyi.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.