Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Maradékmentés felsőfokon: ezért ne dobd ki a paprika csumáját!

A paprika feldolgozása során keletkező hulladékot – a paprika csumáját – van, aki megeszi, más a szemétbe vagy jobb esetben a komposztba dobja. Ha eddig te is az utóbbiak közé tartoztál, mutatjuk, hogy miként hasznosíthatod ezt az apró, hulladéknak semmiképp sem nevezhető részét egyik kedvenc zöldségünknek.

A paprika zamatos ízére télen hiába vágyunk, hiszen a boltokban, zöldségeseknél kapható melegházinak az íze meg sem közelít a kertből frissen szedettét. Pedig a levesek, pörköltek, alaplevek ízét feldobja már egy kisebb darab is. Ezért jó, ha a nyáron például lecsókészítésénél, befőzésnél keletkező maradékot eltesszük a hideg téli napokra. A Ripost cikkében elárulta, hogyan őrizhetjük meg a nyár ízét a hűvös téli napokra.

A paprika csumájából elég egy-két darab a leves ízesítéséhez / Fotó: Shutterstock
A paprika csumájából elég egy-két darab a leves ízesítéséhez / Fotó: Shutterstock

Így tedd el

A megmosott és a paprika húsától megszabadított csumát a legegyszerűbben fagyasztással tudod tartósítani. Hogyan fagyaszd le? A csumákat tedd egy tálcára, és dugd be a fagyasztóba 24 órára. Ezután vedd ki, pakold egy visszazárható zacskóba vagy jól záródó dobozba és tedd vissza a fagyasztóba. A legfontosabb, hogy ne ömlesztve tedd a zacskóba a friss csumákat, mert akkor összeragadnak, és nem tudsz egy-két darabot kivenni – pedig egy húslevesbe vagy egy csirkepörköltbe bőven elég annyi.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.