3+1 életmentő mártás, ami feldobja a kiszáradt húst

Bontsunk gerezdekre 3 fej fokhagymát. Tegyük tepsibe és süssük 180 fokos sütőben 8-10 percig. A megsült fokhagymagerezdeket hámozzuk meg és tegyük mozsárba. Zúzzuk finomra 2 ek olívaolajjal, 1 csipet őrölt csilivel és kevés sóval. Ha szükséges lazítsuk néhány ek tejszínnel.
Süssünk aranyszínűre 2 fej finomra vágott hagymát 2 ek olajon. Hintsük meg 3 ek cukorral és kevergetve karamellizáljuk meg. Locsoljuk meg 5 ek vörösborral és 2 ek balzsamecettel. Fűszerezzük 3 szem szegfűszeggel és forrón kínáljuk.
Tegyünk tepsibe 1-1 piros és sárga kaliforniai paprikát. Süssük 180 fokos sütőben addig, míg a héjuk fekete nem lesz. Takarjuk le újságpapírral, majd hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat. Vágjuk finomra 1 db paradicsommal és 1 fej lilahagymával együtt. Keverjünk hozzá 2 dl ketchupot, 2-2 ek worchester szószt és olajat, valamint 1 csipet fekete borst és kevés sót. Hagyjuk teljesen kihűlni és tálaljuk.
Keverjünk össze 3 fej finomra vágott hagymát 1 db citrom levével és 2 ek olívaolajjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.