A tojáshéj tele van kálciummal, és megtalálható benne a magnézium is, így nem csoda, hogy alaposan mosás, és a mebrán eltávolítása után, a tojáshéja port belekeverik különböző kenyerekbe, kelttésztákba. Mi most nem arra mutatunk ötleteket, hogy főzhettek a tojáshéjából, hanem arra, hogy használhatjátok fel kreatívan!
A tojáshéjak aljára tűvel csináljunk egy apró lyukat, majd töltsük meg földdel. Tegyünk bele 2-3 tetszőleges magot (paradicsom, paprika, vagy fűszernövények). Csírázás után a palántákat a tojással együtt át lehet ültetni nagyobb cserébe, vagy kiültetni a kertbe.
A tojáshéj belsejében található vékony hártya, akár kötésként is használható. Az ujjunkkal csípjük le a membránt a héjról, majd tegyük a zúzódásra, vagy a felszíni sérülésre. Hagyjuk megszáradni.
A kettétört tojásokat töltsük meg méhviasszal, majd helyezzünk bele kanócokat. Hagyjuk megszilárdulni a viaszt, majd használjuk őket gyertyaként.
10 tojásnak a héját zúzzuk teljesen porrá (nem maradhat darabos), majd adjunk hozzá két teáskanál lisztet és vizet. Majd a kezünkkel formáljunk a masszából ujjnyi méretű darabokat. Egy papír törlőkendőre helyezzük a krétákat és hagyjuk kiszáradni őket. Ez körülbelül három nap. Ezután már rajzolhatnak vele a gyerkőcök a járdára, vagy az utcára.
10 ALAPTRÜKK, HOGY OLCSÓN ÉS GYORSAN TISZTA LEGYEN A KONYHA >>>
5 DOLOG, AMIRE AZ ÉTELKÉSZÍTÉSEN KÍVÜL HASZNÁLHATOD AZ ECETET >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.