Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Praktikus

Ezért ne tegyél soha forró ételt a turmixgépbe!

Ezért ne tegyél soha forró ételt a turmixgépbe!
A turmixgép egyike azoknak a konyhai eszközöknek, amelyekbe érdemes beruháznunk: sokoldalúan használható, hiszen a dióőrléstől kezdve az ételek pürésítésén át a jégtörésig számos feladatot egyszerűen megoldhatunk vele. Jó befektetés, amire érdemes vigyázni.

Ha körülnézünk a konyhai gépek piacán, akkor láthatjuk, hogy sokféle turmixgép közül választhatunk. Vásárolhatunk nagy teherbírású, csúcskategóriás készülékeket, de kicsi, könnyen használható gépeket is, attól függően, mire van szükségünk. A turmixgép praktikus eszköz, biztosan nem fog a konyhaszekrényben kihasználatlanul heverni.

Azonban ahhoz, hogy igazán élvezhessük az előnyeit, ne egy rémálom legyen a használata, a testi épségünk se kerüljön veszélybe, és sokáig használhassuk a gépet, egy fontos szabályt be kell tartanunk: soha ne tegyünk forró ételt a gépbe! Az ok egyszerű: a forró folyadék potenciális veszélyforrás. A turmix teteje a magas hőtől elrepülhet, felrobbanhat a tartály, a gőz súlyos égési sérüléseket okozhat. A meleg ráadásul károsíthatja a turmix késeit, a gép "lelkét".

Komoly károkat okozhatunk magunkban, az otthonunkban és a turmixgépben is, ha forró ételt teszünk bele/ Fotó: Shutterstock
Komoly károkat okozhatunk magunkban, az otthonunkban és a turmixgépben is, ha forró ételt teszünk bele/ Fotó: Shutterstock

A megoldás? Egyszerűen hagyjuk kihűlni az ételt, és utána kis adagokban turmixoljuk le azt – elvégre sokkal könnyebb valamit újra felmelegíteni, mint lekaparni a mennyezetről és a szekrényről...

Ha nincs időnk megvárni, míg az étel kihűl, a botmixer a tökéletes választás. Ezzel az egyszerű, praktikus eszközzel a forró ételeket is könnyedén lehet pürésíteni. A fröcskölést megakadályozhatjuk, ha fedeles, középen nyitott edényben turmixolunk, de jó megoldás az is, ha egy konyharuhát teszünk az edény köré.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.