Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor a tej kifut, és annyira odakap, hogy a kozmás íze miatt fogyaszthatatlan kategóriába kerül. Van azonban egy egyszerű módszer, amivel eltüntethetjük belőle a kellemetlen bukét.

Aki azt gondolja, hogy a világ legegyszerűbb dolga tejet forralni, azzal bizonyára még nem esett meg, hogy miközben a tejet feltette a tűzhelyre - szigorúan közepes lángon - melegíteni, majd a harmadik percben egy pillantra elfordult, és a tej, mintha csak erre várt volna, azonnal kifutott a fazékból, takarítanivalót és némi kozmás ízt hagyva maga után. Ilyenkor a legbosszantóbb nem is a takarítás - bár azt sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé - hanem az, hogy a tej mehet is a mosogatóba... vagy mégsem? Az alábbi turpisság segítségével megmenthetjük a tejet és az idegrendszerünket.

Odakapott a tej? Ezzel a két fűszerrel elüntetheted a kozmás ízt! (Fotó: Mindmegette)
Odakapott a tej? Ezzel a két fűszerrel elüntetheted a kozmás ízt! (Fotó: Mindmegette)


Az első és legfontosabb, hogy a megmaradt tejet öntsük át egy másik edénybe, majd vegyük elő - a sótartót. A hozzáadott só ugyanis, ha nem is ellensúlyozza, de a savasságával felerősíti a tej édes ízjegyeit. Tegyünk bele egy csipettel, kóstoljuk meg, és, ha nem érezzük elég hatékonynak, akkor apránként növelhetjük a mennyiséget, egészen addig, amíg szinte teljesen el nem tűnik az égett íz. Óvatosan adagoljuk, el ne sózzuk!

Ha a só nem elég - tegyünk a tejbe fahéjat!

Míg a só segíthet semlegesíteni az égett tej ízét, más fűszerek, például a fahéj segíthetnek még inkább elfedni azt. Miután átöntöttük a tejet egy másik edénybe, adjunk hozzá néhány fahéjrudat, és áztassuk benne egy darabig. Így egy finom melengető italt kapunk, ami ráadásul erős zsírégető hatással bír.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.