Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor a tej kifut, és annyira odakap, hogy a kozmás íze miatt fogyaszthatatlan kategóriába kerül. Van azonban egy egyszerű módszer, amivel eltüntethetjük belőle a kellemetlen bukét.

Aki azt gondolja, hogy a világ legegyszerűbb dolga tejet forralni, azzal bizonyára még nem esett meg, hogy miközben a tejet feltette a tűzhelyre - szigorúan közepes lángon - melegíteni, majd a harmadik percben egy pillantra elfordult, és a tej, mintha csak erre várt volna, azonnal kifutott a fazékból, takarítanivalót és némi kozmás ízt hagyva maga után. Ilyenkor a legbosszantóbb nem is a takarítás - bár azt sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé - hanem az, hogy a tej mehet is a mosogatóba... vagy mégsem? Az alábbi turpisság segítségével megmenthetjük a tejet és az idegrendszerünket.

Odakapott a tej? Ezzel a két fűszerrel elüntetheted a kozmás ízt! (Fotó: Mindmegette)
Odakapott a tej? Ezzel a két fűszerrel elüntetheted a kozmás ízt! (Fotó: Mindmegette)


Az első és legfontosabb, hogy a megmaradt tejet öntsük át egy másik edénybe, majd vegyük elő - a sótartót. A hozzáadott só ugyanis, ha nem is ellensúlyozza, de a savasságával felerősíti a tej édes ízjegyeit. Tegyünk bele egy csipettel, kóstoljuk meg, és, ha nem érezzük elég hatékonynak, akkor apránként növelhetjük a mennyiséget, egészen addig, amíg szinte teljesen el nem tűnik az égett íz. Óvatosan adagoljuk, el ne sózzuk!

Ha a só nem elég - tegyünk a tejbe fahéjat!

Míg a só segíthet semlegesíteni az égett tej ízét, más fűszerek, például a fahéj segíthetnek még inkább elfedni azt. Miután átöntöttük a tejet egy másik edénybe, adjunk hozzá néhány fahéjrudat, és áztassuk benne egy darabig. Így egy finom melengető italt kapunk, ami ráadásul erős zsírégető hatással bír.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.