Ha a sütőt használod, mindig figyelj a sütőrács helyére és a sütési időre. Ne tedd csak azért az alsó rácsra az ételt, hogy hamarabb átsüljön, hiszen középen a legjobb a hőkeringés. (Nem véletlenül javasolják a legtöbb receptnél, hogy ezen a szinten süsd meg a húst vagy éppen a süteménytésztát.)
Ezt szem előtt tartva állítsd be a sütési időt az időzítő segítségével, vagy ha ez a funkció nem elérhető a sütődön, akkor csináld úgy, ahogy a nagyid: használd a vekkert! Na jó: a telefonodon is mérheted az időt, valószínűleg az úgyis a kezed ügyében lesz.
A tűzhelyen is könnyen elkerülheted, hogy odakozmáljon az étel, és ott maradj egy koszos serpenyővel, edénnyel. Jim Sonos, a Home Cook World munkatársa szerint semmi sem indokolja, hogy nagyon magas hőfokon főzz bármit is. A közepes hő minden étel elkészítéséhez megfelelő, állítja. Ügyelj arra, hogy az ételt rendszeresen megkeverd, így elkerülheted, hogy a hőmérséklet-különbség miatt odaégjen az étel.
A legjobb az lenne, ha csak minőségi edényeket használnál, amelyek segítik az egyenletes hőelosztást is. Sütés, főzés előtt zsírozd, olajozd át az edényeket, hogy tapadásmentes bevonatot kapjanak – ettől az étel is finomabb lesz.
Az pedig alapszabály, hogy ha gáztűzhelyed van, rendszeresen tisztítsd az égőket!
Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, nem lesz több odakozmált étel és tönkretett edény a konyhádban.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.