Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Praktikus

Maradékmentés: 4 isteni recept, ami szikkadt péksütivel a legjobb!

Megszikkadt a péksütemény? Ne dobd ki! Készíts belőle édes vagy sós bundázott fogást reggelire vagy vacsorára! Süsd meg velünk az alábbi recepteket, és lakasd jól az egész családot!

A néhány napos péksüteményt össze sem lehet hasonlítani friss társaival. Ugyanakkor nem érdemes kidobni a megszikkadt darabokat, hiszen egy kis kreativitással új ételt varázsolhatsz belőle! Egyedül arra vigyázz, hogy csak azokkal a pékárukkal kísérletezz, amik még nem kezdtek el penészedni. Sokan azt gondolják ugyanis, hogy elég a penészes kenyér héját levágni, a belseje még felhasználható. Pedig a penészgombák az élelmiszerek mélyebb rétegeibe is behatolnak, és elfogyasztva allergiás reakciókat, hányást, légzési nehézségeket, bőrpanaszokat okozhatnak. Nem éri meg kockáztatni!

Banános-csokis

Felszeletünk 4 db banánt. 4 szelet pirított fehér toastkenyeret megkenünk mogyoróvajjal vagy csokoládékrémmel, ráhelyezzük a banánokat, majd egymásra tesszük. A tornyot egy újabb szelet toastkenyérrel zárjuk. Kissé összenyomjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Lekváros-tejszínes

Kikeverünk 2 db tojást 150 g cukrozatlan habtejszínnel és 1 tasak vaníliás cukorral. A maradék zsemlékből levágunk 8 szeletet, mindegyiket megkenjük eper- vagy meggylekvárral, majd kettesével összetapasztjuk. Megforgatjuk mindet a tejszínes tojásban, és 3 dkg felforrósított vajon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Olaszos

Felvágunk 8 szeletre 1 db nagy méretű mozzarellát. Elosztjuk 4 szelet kenyéren, rászórunk 1-1 tk aprított bazsalikomot és 1 ek feldarabolt szárított paradicsomot. Mindegyiket befedjük egy üres kenyérszelettel. Elhabarunk 2 db tojást sóval, borssal és egy kevés olasz fűszerkeverékkel ízesítve. Beleforgatjuk a szendvicseket, és forró olívaolajban kisütjük.

Sajtos

4 szelet margarinnal vékonyan megkent toastkenyérre 1-2 közepesen vastag szelet ementáli sajtot teszünk. Befedjük mindet 1-1 szelet kenyérrel, és beleforgatjuk 2 db elhabart, sóval, borssal ízesített tojásba. Egy kevés olajon kisütjük a szendvicseket.

A LEGFINOMABB HÚSVÉTI MARADÉKMENTŐ: MÁGLYARAKÁS KALÁCSBÓl >>>
ÍGY LESZ A MARADÉK KENYÉRBŐL CSÚCSKAJA: SONKÁS-SZALÁMIS KENYÉRPIZZa >>>
MEDDIG EHETŐ A LEJÁRT ÉLELMISZER? ITT A NÉBIH VÁLASZa >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.