Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Praktikus

Ezzel az egyszerű trükkel tökéletes lesz a salátád - mutatjuk, hogyan csináld!

Saláta
Ha igazán egyszerű és egészséges ételt szeretnénk készíteni, akkor dobjunk össze egy salátát! Elronthatatlan - gondolnánk, ám azért ez nem egészen így van. Biizony a salátát is el lehet rontani, például azzal, a nem a megfelelő sorrendben tesszük a salátás tálba a hozzávalókat.

Salátát készíteni a világ legegyszerűbb dolga - és ez majdnem igaz, kivéve, hogy simán el lehet rontani ezt is, legfőképpen akkor, ha különböző fajsúlyú és méretű hozzvalókat akarunk összemixelni. Hogy miért? Mert, az elképzelésekkel ellentétben, egyátalán nem mindegy, hogy mit, mikor teszünk a salátás tálba. Ha egyes elemeket túl korán, másokat pedig túl későn adunk hozzá, az jelentősen befolyásolhatja a végeredményt: lesznek például olyan hozzávalók, amelyek makacsul a tál aljához lapulva, csak az étkezés végefelé bukkannak fel, mire a többi, zömmel habkönnyű elem már régen elfogyott.

Ha egyes elemeket túl korán, másokat pedig túl későn adunk hozzá, az jelentősen befolyásolhatja a végeredményt (Fotó: Shutterstock)
Ha egyes elemeket túl korán, másokat pedig túl későn adunk hozzá, az jelentősen befolyásolhatja a végeredményt (Fotó: Shutterstock)



Szerencsére van egy egyszerű szabály arra, hogy mindezt elkerüljük, mégpedig az, hogy egy meghatározott sorrendben kell a tálba rétegezni az összetevőket: könnyű hozzávalók -> öntet - > keverés -> nehezebb hozzávalók- óvatos, rövid keverés. Tehát:

  1. Először a könnyebb, nagyjából egyforma fajsúlyú hozzávalókat tegyük a tálba: például paradicsom, aprított, vagy hajszálvékonyra vágott hagyma, salát- és egyé zöld levelesek.
  2. Aztán locsljuk meg az öntettel, forgassuk jó össze. Az öntet hozzáadásával a salátaalapunk, ha úgy tetszik egy kicsit tömörebbé válik, és így jobban megtartaják a tömörebb, nehezebb feltéteket, mint például a csirkemellcsíkok, a pirított magok vagy a tészta.
  3. Végül adjuk hozzá a többi összetevőt, és óvatosan még egy párszor forgassuk össze a keveréket - és kész!

Van azonban egy kivétel: ha az öntet ízharmóniájához egy-egy nehezebb hozzávaló is szükséges - például narancsszeletek,gránátalma, vagy más lédús gyümölcs - akkor annak az egyik felét tegyük a tálba, még az öntet előtt, majd forgassuk össze úgy az alappal, a másik felét pedig a többi, nehezebb alkotóelemmel. Így garantáltan tökéletes lesz a végeredmény!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.