Salátát készíteni a világ legegyszerűbb dolga - és ez majdnem igaz, kivéve, hogy simán el lehet rontani ezt is, legfőképpen akkor, ha különböző fajsúlyú és méretű hozzvalókat akarunk összemixelni. Hogy miért? Mert, az elképzelésekkel ellentétben, egyátalán nem mindegy, hogy mit, mikor teszünk a salátás tálba. Ha egyes elemeket túl korán, másokat pedig túl későn adunk hozzá, az jelentősen befolyásolhatja a végeredményt: lesznek például olyan hozzávalók, amelyek makacsul a tál aljához lapulva, csak az étkezés végefelé bukkannak fel, mire a többi, zömmel habkönnyű elem már régen elfogyott.
Szerencsére van egy egyszerű szabály arra, hogy mindezt elkerüljük, mégpedig az, hogy egy meghatározott sorrendben kell a tálba rétegezni az összetevőket: könnyű hozzávalók -> öntet - > keverés -> nehezebb hozzávalók- óvatos, rövid keverés. Tehát:
Van azonban egy kivétel: ha az öntet ízharmóniájához egy-egy nehezebb hozzávaló is szükséges - például narancsszeletek,gránátalma, vagy más lédús gyümölcs - akkor annak az egyik felét tegyük a tálba, még az öntet előtt, majd forgassuk össze úgy az alappal, a másik felét pedig a többi, nehezebb alkotóelemmel. Így garantáltan tökéletes lesz a végeredmény!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.