5 tápláló oldat házilag, hogy a növényeink ragyogjanak

A drága növényvédő szerek helyett költséghatékonyabb és természetesebb tápoldatot is készíthetünk otthon, méghozzá a boltokban könnyen elérhető zöldségekből.
Hagyma: Vízbe áztatva magas foszfáttartalmú oldatot kapunk, ami elősegíti a növények virágzását.
Sárgarépa: Az eredmény egy káliumban gazdag oldat, amely segít a növényeknek a növekedésben.
Szójabab: A szójabab nitrogénben gazdag, a belőle készült tápláló oldat megakadályozza a levelek elsárgulását, valamint a gyökerek esetleges rothadását.
Narancs: A narancsból készített növényvédő oldat segít helyreállítani a talaj pH-értékét.
Krumplihéj: Semmiképp ne dobjuk a kukába a krumplihéjat, mert remek általános tápoldatot készíthetünk belőle.
Borítókép: Shutterstock
(Forrás)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.