Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Praktikus

5 tápláló oldat házilag, hogy a növényeink ragyogjanak

Bizonyos zöldségek nemcsak számunkra finomak és egészségesek, hanem a belőlük készült oldat a növényeinket is táplálhatja.

A drága növényvédő szerek helyett költséghatékonyabb és természetesebb tápoldatot is készíthetünk otthon, méghozzá a boltokban könnyen elérhető zöldségekből.

Zöldségekből, házilag készített oldattal táplálhatjuk a növényeinket (Fotó: Shutterstock)
Zöldségekből, házilag készített oldattal táplálhatjuk a növényeinket (Fotó: Shutterstock)

5 tápláló oldat a növényeinknek

Hagyma: Vízbe áztatva magas foszfáttartalmú oldatot kapunk, ami elősegíti a növények virágzását.

Sárgarépa: Az eredmény egy káliumban gazdag oldat, amely segít a növényeknek a növekedésben.

Szójabab: A szójabab nitrogénben gazdag, a belőle készült tápláló oldat megakadályozza a levelek elsárgulását, valamint a gyökerek esetleges rothadását.

Narancs: A narancsból készített növényvédő oldat segít helyreállítani a talaj pH-értékét.

Krumplihéj: Semmiképp ne dobjuk a kukába a krumplihéjat, mert remek általános tápoldatot készíthetünk belőle.

Borítókép: Shutterstock

(Forrás)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.