A piskóta az egyik legnépszerűbb desszert a világon. Imádjuk, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, ráadásul nagyon sokoldalúan felhasználható sütemény: lehet tortaalap, készülhet belőle tekercs többféle töltelékkel, de a tésztát is ízesíthetjük mákkal, dióval, gyümölcsökkel.
Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan félnek attól, hogy a végén a piskóta tésztája összeesik, lapos lesz - még akkor is, ha tökéletes pontossággal mérik ki a hozzávalókat. Egy dolog felett ugyanis könnyen elsiklunk: a tészta kikeverésének módján. A legtöbben ugyanis robotgéppel dolgozzák össze fakanál helyett - írja a Ripost.
Hiába a tökéletes recept, ha a robotgép túlhabosítja a tésztát: a gyors fordulatszámú keverés miatt ugyanis a tojás levegős lesz, sütés közben felemelkedik, majd össze is esik. Inkább fogj egy fakanalat, és a lehető legóvatosabban keverd össze vele a tésztát. Így garantált a tökéletes végeredmény!
A Ripost szuper magas piskótájának receptjét itt találod!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.