A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Praktikus

A nagyi is így csinálta! Így lesz szuper magas a piskótád

Napi praktika: így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek
Bár elsőre egyszerűnek tűnik elkészíteni a piskótát, ha a tészta összeállításánál nem figyelünk oda egy apró dologra, könnyen elronthatjuk. Szerencsére ha bevetjük ezt a régi trükköt, a piskóta tökéletes lesz!

A piskóta az egyik legnépszerűbb desszert a világon. Imádjuk, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, ráadásul nagyon sokoldalúan felhasználható sütemény: lehet tortaalap, készülhet belőle tekercs többféle töltelékkel, de a tésztát is ízesíthetjük mákkal, dióval, gyümölcsökkel.

Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan félnek attól, hogy a végén a piskóta tésztája összeesik, lapos lesz - még akkor is, ha tökéletes pontossággal mérik ki a hozzávalókat. Egy dolog felett ugyanis könnyen elsiklunk: a tészta kikeverésének módján. A legtöbben ugyanis robotgéppel dolgozzák össze fakanál helyett - írja a Ripost.

Felejtsétek el a robotgépet, ha tökéletes piskótát szeretnétek készíteni! / Fotó: Shutterstock
Felejtsétek el a robotgépet, ha tökéletes piskótát szeretnétek készíteni! / Fotó: Shutterstock

Hiába a tökéletes recept, ha a robotgép túlhabosítja a tésztát: a gyors fordulatszámú keverés miatt ugyanis a tojás levegős lesz, sütés közben felemelkedik, majd össze is esik. Inkább fogj egy fakanalat, és a lehető legóvatosabban keverd össze vele a tésztát. Így garantált a tökéletes végeredmény!

A Ripost szuper magas piskótájának receptjét itt találod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.