Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Praktikus

A nagyi is így csinálta! Így lesz szuper magas a piskótád

Napi praktika: így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek
Bár elsőre egyszerűnek tűnik elkészíteni a piskótát, ha a tészta összeállításánál nem figyelünk oda egy apró dologra, könnyen elronthatjuk. Szerencsére ha bevetjük ezt a régi trükköt, a piskóta tökéletes lesz!

A piskóta az egyik legnépszerűbb desszert a világon. Imádjuk, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, ráadásul nagyon sokoldalúan felhasználható sütemény: lehet tortaalap, készülhet belőle tekercs többféle töltelékkel, de a tésztát is ízesíthetjük mákkal, dióval, gyümölcsökkel.

Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan félnek attól, hogy a végén a piskóta tésztája összeesik, lapos lesz - még akkor is, ha tökéletes pontossággal mérik ki a hozzávalókat. Egy dolog felett ugyanis könnyen elsiklunk: a tészta kikeverésének módján. A legtöbben ugyanis robotgéppel dolgozzák össze fakanál helyett - írja a Ripost.

Felejtsétek el a robotgépet, ha tökéletes piskótát szeretnétek készíteni! / Fotó: Shutterstock
Felejtsétek el a robotgépet, ha tökéletes piskótát szeretnétek készíteni! / Fotó: Shutterstock

Hiába a tökéletes recept, ha a robotgép túlhabosítja a tésztát: a gyors fordulatszámú keverés miatt ugyanis a tojás levegős lesz, sütés közben felemelkedik, majd össze is esik. Inkább fogj egy fakanalat, és a lehető legóvatosabban keverd össze vele a tésztát. Így garantált a tökéletes végeredmény!

A Ripost szuper magas piskótájának receptjét itt találod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.