Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

A nagyi is így csinálta! Így lesz szuper magas a piskótád

Napi praktika: így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek
Bár elsőre egyszerűnek tűnik elkészíteni a piskótát, ha a tészta összeállításánál nem figyelünk oda egy apró dologra, könnyen elronthatjuk. Szerencsére ha bevetjük ezt a régi trükköt, a piskóta tökéletes lesz!

A piskóta az egyik legnépszerűbb desszert a világon. Imádjuk, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, ráadásul nagyon sokoldalúan felhasználható sütemény: lehet tortaalap, készülhet belőle tekercs többféle töltelékkel, de a tésztát is ízesíthetjük mákkal, dióval, gyümölcsökkel.

Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan félnek attól, hogy a végén a piskóta tésztája összeesik, lapos lesz - még akkor is, ha tökéletes pontossággal mérik ki a hozzávalókat. Egy dolog felett ugyanis könnyen elsiklunk: a tészta kikeverésének módján. A legtöbben ugyanis robotgéppel dolgozzák össze fakanál helyett - írja a Ripost.

Felejtsétek el a robotgépet, ha tökéletes piskótát szeretnétek készíteni! / Fotó: Shutterstock
Felejtsétek el a robotgépet, ha tökéletes piskótát szeretnétek készíteni! / Fotó: Shutterstock

Hiába a tökéletes recept, ha a robotgép túlhabosítja a tésztát: a gyors fordulatszámú keverés miatt ugyanis a tojás levegős lesz, sütés közben felemelkedik, majd össze is esik. Inkább fogj egy fakanalat, és a lehető legóvatosabban keverd össze vele a tésztát. Így garantált a tökéletes végeredmény!

A Ripost szuper magas piskótájának receptjét itt találod!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.