Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

Ezzel az egyszerű módszerrel eltávolíthatod a zsírfoltokat a konyhaszekrényről

Ha rendszeresen főzöl, biztosan nálad is akadnak zsírfoltok a konyhaszekrényen. Nem csak a sütéskor-főzéskor kifröccsenő olajra gondolunk: bőven elég, na nem törlöd meg a kezed, és úgy nyitod ki a szekrényajtót vagy húzod ki a fiókot. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg könnyen a zsírpacáktól!

A zsírfolt, bár nem annyira látványos, mégis zavaró. Szinte biztos, hogy mindig odakapjuk a fejünket és – valljuk be – elég idegesítő a látvány az egyébként tiszta szekrényen éktelenkedő folt. Szerencsére könnyen, gyorsan megszabadulhatunk tőle.

Érdemes minden főzés után áttörölni a konyhaszekrényt is / Fotó: Shutterstock
Érdemes minden főzés után áttörölni a konyhaszekrényt is / Fotó: Shutterstock

A megoldás a konyhában van

A súrolást soha nem késő elkezdeni, de a legjobb, ha nem is kell súrolnod! Nem lesz szükséged drága tisztítószerekre, egyszerűen csak 1 dl víz és 1 dl ecet keverékére. Ha ezzel az oldattal törlöd át a szekrényt, pillanatok alatt eltűnik a legmakacsabb zsírfolt is.

Milyen gyakran takarítsd a konyhaszekrényt?

Sütés, főzés után mindig töröld át a pultot és a szekrények ajtaját, a fogantyúkat, így nem kell akkor sem aggódnod, ha eljön a nagytakarítás ideje. Háromhavonta jó, ha a szekrény belsejét is áttörlöd az ecetes keverékkel – ez jó alkalom a szekrényben lévő élelmiszerek szavatossági idejének ellenőrzésére is.

Hogy tudod megelőzni a zsírfoltokat?

A sütés előtt érdemes sütőpapírt teríteni azokra a helyekre, amelyek „veszélyben” vannak. A munka után csak kidobod a papírt és nem kell még áttörölnöd sem a felületet.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.