A torma jelentős C-vitamin forrás, gazdag káliumban, nátriumban, magnéziumban, kálciumban, valamint hasznos ásványi anyagokban, flavonban, mustárolajban és glikozidokat is tartalmaz. Naponta egy kis adag fogyasztása is már fedezi a napi vitaminszükségletet, ami nagy segítségünk lehet a téli hideg hónapokban a kimerült szervezet tartalékainak feltöltésében.
Egy igazi antibakteriális zöldség, gomba- és vírusölő tulajdonsággal bír, hatása a kutatások szerint akár fél napon át is tarthat. A benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően erősíti az immunrendszert, hatékony gyulladáscsökkentő, segíti a szervezeten belüli gyulladások leküzdését.
A torma csípős illóolajának belélegzése tisztítja a légutakat, csillapítja a náthás tüneteket, enyhíti a torokgyulladást, nagyszerű köhögéscsillapító, valamint a különböző hörghurutos betegségeket is kezelhetjük vele.
A tormában lévő glukozinolát erősíti a májat, és segíti a szervezetet a méregtelenítő folyamatban. A test ilyenkor megszabadul a felgyűlt, felesleges salakanyagoktól, kitisztul és ellenállóbb lesz a kórokozókkal szemben. A tormás Philadelphia krémsajt nemcsak a diétába illeszthető be nagyszerűen, hanem a karácsonyi menü kiváló kiegészítője, hiszen tökéletes húsételek, halak mellé, de kiváló húsos piték és sós sütemények alapjának. A tormában található enzimek pedig segítik az emésztést és csökkentik a puffadásos tüneteket.
Nagyon alacsony a kalória-, de magas a rosttartalma, tele van vitaminnal, ásványi anyaggal. 50 gramm tormában csupán 25 kalória van, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm rost és 0,5 gramm fehérje van, így fogyókúrák során fogyasztása különösen javasolt. Ha a karácsonyi menübe is szeretnél egészséges fogásokat becsempészni nem kell mást tenned, mint a húsos ételt feldobnod egy könnyű salátával, amelynek dresszingjéhez keverj egy kanál tormás Philadelphia krémsajtot vagy készíts egy egészséges tormás sütőtökkrémlevest.
Tormás sütőtökkrémleves
A sütőtököt hámozd meg, majd vágd félbe. A magokat egy kanál segítségével távolítsd el. Kockázd fel és apríts fel egy fej vöröshagymát. Lábasban olajon pirítsd le a hagymát és a felkockázott sütőtököt, majd öntsd fel 1 dl fehér borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítsd két csipet sóval, egy evőkanál mézzel, majd, amikor a sütőtök megpuhult, a főzővízből vegyél ki 1 dl és keverd el fél doboz tormás Philadelphia sajtkrémmel. A keveréket öntsd a levesbe és botmixer segítségével turmixold krémesre. A Komplexebb ízélményért, tökmaggal tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.