Az útifűmaghéj a reform élelmiszerek közül az egyik leginkább rostdús növényi forrás, összetevőinek több, mint 80%-át oldható, élelmi rostok teszik ki. Gazdag rosttartalmának köszönhetően különösen hatékony az emésztési problémák kezelésében, továbbá kiváló választás a fogyókúrás étrend listájának összeállítása során.
Lássuk, milyen jótékony hatásaival segítheti az útifűmaghéj egészségünk megőrzését!
* Az útifű az ajakosvirágúak rendjébe, azon belül az útifűfélék családjába tartozó növénynemzetség. A nemzetség tagjai között jelenleg 4 alnemzetséget és 115 fajt tartunk számon.
A különböző emésztési zavarok, a diszkomfortérzet, a székrekedés és a hasmenés megelőzésében és kezelésében, vagyis a bélmozgás normalizálásában segítségünkre van az útifűmaghéj magas rosttartalma: az értékes tápanyag hozzátapad a gyomorból a vékonybélbe távozó, félig megemésztett táplálékhoz és megköti a vizet. E módon az útifűmaghéj hozzájárul a normál széklet kialakulásához, legyen szó az elegendő székletürítés hiányáról vagy a túlzottan laza székletről.
A rostdús útifűmaghéj nem csupán a bélrendszeri problémákra jelent megoldást, hanem titkos fegyverünk lehet a sikeres fogyókúrában is. Mivel segíti a víz megkötését és felszívódását, növeli a jóllakottság és a telítettség érzését, így akadályozva az elhízás egyik elsőszámú okozóját, a túlevést. Ha egy kis plusz segítségre vágysz a diéta sikerességéhez, mindenképpen próbáld ki az útifűmaghéjat!
Az útifűmaghéj továbbá jó választásnak bizonyul akkor is, ha nem a fogyás, hanem a méregtelenítés és a béltisztítás a célunk.
Az útifűmaghéj őrlemény, por, liszt és étrend-kiegészítő készítmények széles kínálatát találja meg webshopunkban, melyen akár másnapi házhozszállítással rendelhet, készletről.
Emésztésjavító hatása révén az útifűmaghéj hozzájárul az inzulin és a vércukor megfelelő szinten tartásához, ezáltal segítséget nyújthat a kettes típusú cukorbetegség kezelésében.
Részt vesz a koleszterinszint szabályozásában és a megfelelő vérnyomás helyreállításában, illetve fogyássegítő tulajdonságának köszönhetően hozzájárulhat ezek kialakulásának megelőzéséhez.
A megfelelő mennyiség betartása és az elegendő kísérőfolyadék fogyasztása kulcsfontosságú az útifűmaghéj alkalmazása során. Amennyiben gyógyszert szed, úgy az útifűmaghéjat az orvosság elfogyasztása között hagyjon két órát. Az útifűmaghéjat 7 napnál hosszabb kúraként csak orvosi konzultációt követően alkalmazza!
Kérje ki orvosa véleményét az útifűmaghéj fogyasztása előtt, ha nyelési problémákkal, hasi fájdalommal vagy hányingerrel küzd!
Az útifűmaghéj különféle formái elérhetők a bioboltok kínálatában: a natúr útifűmaghéj mellett őrlemény, liszt és por formájában is hozzájuthatunk a tápanyagokban gazdag élelmiszerhez, emellett kivonatát kapszula vagy tabletta formájában is magunkhoz vehetjük.
Egészségvédő hatása mellett kulináris felhasználhatósága is említésre méltó: hozzáadhatjuk tortákhoz, turmixokhoz és palacsintához is. Gluténmentes pékáruk, zabpehelylisztes muffin vagy akár dzsem elkészítésekor is felhasználhatjuk, hasznosnak bizonyul továbbá főzelékek vagy krémlevesek sűrítésében is. Receptekért látogassa meg utifumaghej.com weboldalunkat, melyen a natúr vagy őrölt útifűmaghéj egyszeri vagy kúraszerű béltisztítóként való használatáról is információkat talál!
Jó egészséget kíván a Multi-vitamin.hu!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.