Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Karácsony közeledtével biztosan a ti gondolataitok is egyre többször forognak az ünnepek körül: ajándékok, fa, dekorációk, családi programok leszervezése, na és persze a menü… a karácsonyi menü. Jó lenne valami finomat, laktatót, olyan igazán jót főzni…tudod, olyat, amit aztán még jó sokáig (legalább a következő ünnepi menüig) emlegetnek majd.

„Elképzelésem sincs” mit főzzek…Bezzeg a munkahelyem már egymásra licitálnak a kollégák a különbnél különb karácsonyi menüötletekkel. Még a szomszéd is arról beszél a lépcsőfordulóban, hogy tavaly a felesége aszalt szilvával és gesztenyével töltött sertéskaraja után mindenki megnyalta még a szomszédja 10 ujját is. Kérlek, mondjátok, hogy nem csak nekem van szerencsém ilyen „szuperszakácsokhoz”?!

Szóval így karácsony előtt pár héttel – üres kosarammal az áruház (T betűvel kezdődik) sorai közt botorkálva – ráeszmélek, hogy (ismét) ott tartok, nem tudom, mi kerüljön az ünnepi asztalra, s ez – köszönhetően a fent említett körülményeknek – kezd egyre jobban frusztrálni (arról ne is beszéljünk, hogy még a karácsonyi ajándékokat sem szereztem be…senkinek). Szeretném, hogy kis családom a karácsonyfa alatt jóllakottan bontogathassa az ajándékokat, de ne csak a csomagok miatt emlegesse majd a karácsony estét, hanem arra is sokáig emlékezzen, hogy anya milyen finomat főzött (Hát persze, hogy számít! :) )

Mindezen merengve – lassan feladva a reményt, hogy valami korai karácsonyi csoda folytán megszáll majd az ihlet a polcok és hűtők pásztázása közben – már-már beletörődök bevásárló körutam sikertelenségébe, amikor egyszer csak olyan dolgon akad meg a tekintetem, amit eddig még nem láttam: GMO-mentes sertéshús. Nem is egy, hanem máris kettő fajtát látok…sőt négyet-ötöt-hatot! Sertéskaraj, szűzpecsenye, comb, tarja, oldalas, darálthús. Szebbnél szebb húsok, és mindegyik csomagolásán ott virít a „GMO-mentes termelésből származó” felirat! „Ez az, ez kell nekem” – fojtottam el magamban az előtörni kívánkozó felkiáltást – így túl azon, hogy finom húsokat fogyaszt majd a családom, a tudtuk nélkül részesei lesznek az én „éljünk tudatosan, együnk tudatosan” programomnak is…ugyanis én szeretek odafigyelni arra, hogy mit teszek az asztalunkra, igyekszem az alapanyagokat gondosan megválogatni.

Csapongva a feltörő jobbnál jobb ötletek között végül megszületett az elhatározásom: karácsonyra magyaros töltött karajt készítek majd baconba tekerve.

Végül a csoda eufóriájában vásárlásra ragadtattam magam! Nem volt egyszerű…ember legyen a talpán, aki ezek után ki tud választani egyet a PICK Friss hús termékeiből. Bevallom, nekem sem sikerült…két tálca húst emeltem le a polcról. Vettem darálthúst, mert a hétvégén a gyerekek favoritját, krumplifőzeléket terveztem készíteni fasírttal (így már nem szimplán sertéshúsból, hanem GMO-mentesből). Majd a boltot elárasztó ünnepi hangulatra fogva (bizony, ott már szólt a Jingle bells…) elhatároztam, hogy főpróbát tartok, elkészítem a karácsonyra tervezett fogást is, leemeltem hát egy tálca karajhúst is!

A hétvége eltelt, és örömmel jelenthetem, sikert sikerre halmoztam! Nyom nélkül eltűnt a töltött karaj, sőt, kevésnek is bizonyult, a fiam szívesen ette volna még másnap is. A darálthúsból is nagyon finom fasírt készült, szóval elégedetten zártam a hétvégét, a vállaimról pedig legalább egy terhet leráztam. Az már csak hab volt a tortán, amikor a szomszédnak a férjem ma kijelentette, hogy előkóstolta a karácsonyi vacsora egyik fogását, és csak higgye el neki, hogy nálunk lesz a legjobb az ünnepi menü! Én vs Karácsony: 1:0.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.