Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mákos guba  recept
Mákos guba
Promóció

Kaliforniai ízek és közösségi élmény: téged is vár a TRIBE Table étterem

Kalifornia ízei egy csipetnyi magyaros fűszerezéssel, modern megvalósításban, magas minőségben: így lehetne összefoglalni a nemrég nyílt Tribe Table étterem gasztronómia hitvallását. Az exkluzív ízek mellé pedig feledhetetlen hangulat és igazi közösségi élmény is jár.

Maszarek Ottó séf olyan ételkreációkat álmodott meg a TRIBE Budapest Stadium hotel éttermében, melyekben a saját személyisége és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak. A végeredmény: sok-sok avokádó és más roppanós zöldség, többféle friss hal, ízletes házi tésztakülönlegességek, újragondolt ízvilágok, meglepő textúrák, izgalmas gyümölcsös fúziók.

Császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával (elöl) /Fotó: Tribe Stadium Budapest
Császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával (elöl) /Fotó: Tribe Stadium Budapest

Kaliforniai és magyar ízek karöltve a tányéron

Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga: „A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltse a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és a TRIBE stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni!” – mesélte.

A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyásleves mellett – ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával. A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé.

Nagy gonddal készülnek az előételek /Fotó: Tribe Stadium Budapest
Nagy gonddal készülnek az előételek /Fotó: Tribe Stadium Budapest

Havas Dóra gasztroblogger is átélte már a TRIBE Table nyújtotta élményt, a séffel beszélgetve, az ételeket kóstolva. „A kaliforniai életérzés mindig is közel állt hozzám, ez a TRIBE konyhájában könnyed, laza, de mégis izgalmas és tartalmas ételeket jelent. A hotel dizájnja erre még ráerősít, így olyan itt enni, mintha tényleg elutaztam volna” – tette hozzá Havas Dóra.

Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&TRIBE Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar Executive Chef-je is.

A séf egy könnyedén elkészíthető és sokféleképpen felhasználható receptet is megosztott velünk, ha valaki az otthonában szeretné átélni az éttermi élményt.

A fetasajt-krém receptje

Hozzávalók:

  • 200 g görög feta sajt
  • 100 g görög joghurt (vagy ízlés szerint több)
  • 1/2 teáskanál török bors (Aleppo bors) vagy ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve vagy apróra vágva
  • 1 kis paradicsom, finomra vágva (opcionális)
  • friss bazsalikom a díszítéshez
  • extraszűz olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Előmelegítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra légkeveréses módban.
  2. Sütés: Csepegtessük le a feta sajtot, és helyezzük egy tepsibe vagy sütésálló serpenyőbe. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig, amíg a teteje barnás nem lesz. (Nem szükséges lefedni.)
  3. Hűtés: Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Keverés: Tegyük a sült feta sajtot egy tálba, és keverjük össze 100 g görög joghurttal, frissen őrölt borssal, fokhagymával, és ízlés szerint az apróra vágott paradicsommal. Használjunk kézi keverőt vagy villát, hogy krémes állagot kapjunk. Tipp: Ha krémesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több joghurtot.
  5. Tálalás: Tegyük a krémet egy kis tálba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és díszítsük friss bazsalikommal.
  6. Fogyasztás: Hidegen tálaljuk. Kiválóan illik pirítóshoz, grill zöldségekhez, sertés- és csirkehúshoz, valamint tengeri halas ételekhez.

Borítókép: Tribe Stadium

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.