Maszarek Ottó séf olyan ételkreációkat álmodott meg a TRIBE Budapest Stadium hotel éttermében, melyekben a saját személyisége és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak. A végeredmény: sok-sok avokádó és más roppanós zöldség, többféle friss hal, ízletes házi tésztakülönlegességek, újragondolt ízvilágok, meglepő textúrák, izgalmas gyümölcsös fúziók.
Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga: „A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltse a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és a TRIBE stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni!” – mesélte.
A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyásleves mellett – ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával. A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé.
Havas Dóra gasztroblogger is átélte már a TRIBE Table nyújtotta élményt, a séffel beszélgetve, az ételeket kóstolva. „A kaliforniai életérzés mindig is közel állt hozzám, ez a TRIBE konyhájában könnyed, laza, de mégis izgalmas és tartalmas ételeket jelent. A hotel dizájnja erre még ráerősít, így olyan itt enni, mintha tényleg elutaztam volna” – tette hozzá Havas Dóra.
Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&TRIBE Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar Executive Chef-je is.
A séf egy könnyedén elkészíthető és sokféleképpen felhasználható receptet is megosztott velünk, ha valaki az otthonában szeretné átélni az éttermi élményt.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Borítókép: Tribe Stadium
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.