A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. Az oldalára nem kell.
A lisztet kimérjük egy kis tálba, hozzáadjuk a sütőport, majd elkeverjük benne.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb keverőtálban egy csipet sóval a citrom levével kemény habbá verjük, majd három részletben hozzáadjuk a cukrot (6 evőkanál és 1 csomag vaníliás) és tovább keverjük fél percig.
Egyesével folyamatos keverés mellett pikk-pakk beleengedjük a tojássárgákat, majd végül a sütőporral elkevert lisztet két részletben beleszitáljuk, és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Mehet a formába, majd gyorsan a sütőbe. Addig süssük, amíg az illatát elkezdjük érezni. :) Ezt követően vegyük lejjebb a hőfokot és addig süssük, amíg a tűpróbán át nem megy.
Pár percet hűlni hagyjuk, majd miután már nem tűzforró, egy késsel elválasztjuk a piskótát a forma oldalától és kiborítjuk sütőrácsra, vagy a kenyérvágó deszkára. Lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.