Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
A tökéletes szusi-rizs recept
recept
Mester

A tökéletes szusi-rizs

75 perc
4 adag
Átlagos
2018. 04. 22.
Hozzávalók
30dkg rizs (szusihoz való vagy közepesen rövid, kerek szemű)
0.25db tengerialga-lap (kombu, ázsiai boltból)

Elkészítés

  1. A rizsecetet összemelegítjük a cukorral és a sóval. Közben a teljes feloldódásig kevergetjük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Nem kell forralni.
  2. A rizst a mosogatóba állított nagy tálba öntjük, és hideg vizet engedünk rá a peremig. A rizsszemeket nyitott ujjakkal óvatosan átmozgatjuk, hogy ne törjenek meg, majd a leoldódó keményítőtől tejfehérré váló vizet leöntjük, és a mosást háromszor megismételjük. A végén a víznek áttetszőnek kell lennie.
  3. Az átmosott rizst leszűrjük, nagy edénybe öntjük, és fedő alatt, víz hozzáadása nélkül duzzadni hagyjuk 30 percig.
  4. A megduzzadt rizshez 3,3 dl vizet öntünk. Rátesszük a feléig 4 helyen ollóval bevágott algalapot, és a lefedett edényben erős tűzön felforraljuk. Ezután közepes tűzön, majd takarékon főzzük 10-10 percig. Végül félrehúzzuk, és további 10 percig pihentetjük.
  5. A fedő leemelése után az algalapot eltávolítjuk. A rizst áttesszük egy tálba, majd egyenletesen meglocsoljuk az ecetes folyadékkal, és falapáttal vagy -kanállal óvatosan összeforgatjuk.

    ÁZSIAIT ENNÉL? TÖBB, MINT 100 KIPRÓBÁLT RECEPT! >>>

    ÍGY KÉSZÍTHETSZ SZUSIT HÁZILAG - EGY MESTERSZAKÁCS TANÁCSAI >>>

    SZAKÉ - SZUSI MELLÉ >>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Szusipalacsinta
Recept
Egyszerű

Szusipalacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh Sándor szerző profilképe

Balogh Sándor

|

2017.10.20.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.