Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 10 dkg cukorral és 1 tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.
Az áfonyát átválogatjuk, szűrőkanálban vízbe mártjuk, lecsepegtetjük.
A maradék 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a joghurtot, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát tepsi nagyságú tésztalappá nyújtjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, belesimítjuk a tésztalapot. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, az áfonyával, és rálocsoljuk a tejfölös tojást. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, a felszeletelt sütit ezzel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.