Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, kevés tejföllel, 1 evőkanál cukorral és 1 csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl tejfölt, mazsolát, az olvasztott vajat és az 5 db tojás kemény habbá vert fehérjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük (180 fokon kb. 40 percig, a tepsi mérete kb. 24x35 cm). Még melegen meghintjük porcukorral, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.