Elkészítés: A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, épp csak megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk (túlsütni nem szabad, mert a máj megkeményedik). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majorannával.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, „kalapját” levágjuk, a magját és húsát kivájjuk úgy, hogy az almának csak vékony fala maradjon.
Beletöltjük a májat, hőálló tálba állítjuk, és sütőben 10 percig sütjük.
Közben a salátát megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomokat négybe vágjuk. A salátával együtt tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.