Az almakompót elkészítéséhez a citrom héját zöldséghámozóval megpucoljuk, a fehér részét levágjuk róla.
Egy lábasba tesszük a felkockázott almát és a fűszereket. Hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet, hogy ellepje.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg majdnem puha nem lesz az alma. (Kb. 20 perc fedő alatt.) Nem kell teljesen puhára, saját levében megpuhul. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk.
Az almakompót nagyszerű köret sült húsok mellé.
Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül az almakompót:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.