Elkészítés: Az almából kompótot főzünk, majd hozzáadjuk a citrom levét. Közepesen puhára főzzük, majd szűrőre téve lecsepegtetjük.
Egy tapadásmentes lábasba átrakjuk, belekeverjük a pudingport, és folyamatos kevergetés közben összefőzzük. A végén ízesítjük a citrom reszelt héjával és az őrölt fahéjjal.
A vajas tésztát kiterítjük, és hosszában levágunk belőle egy 10 cm-es csíkot, majd a piskótát szép sorban lerakjuk a csíkra. A zabkorpát összekeverjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk vele a piskóta tetejét.
Ezután az elkészített almás pudingot felpúpozzuk a piskóta tetejére. A kimagozott meggyet szép egyenletesen elosztva beledugdossuk az almás masszába, majd a megmaradt tésztát késsel rácsszerűen bevagdossuk, és ráborítjuk az almára.
Egész tojással bekenjük, forró sütőbe téve pirosra sütjük. Ha valaki édesebben szereti, porcukorral lehet a tetejét gazdagítani. Igazán melegen finom, mert akkor még ropogós a tészta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.