A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás bögresüti  recept
recept
Bonyolult

Almás bögresüti

60 perc
0 adag
Átlagos
2008. 12. 27.

Elkészítés

Elkészítés: A hőálló bögréket (kb. 6 bögréhez elegendő) kivajazzuk, és egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A piros héjú szeletekből tetszés szerinti motívumokat kivágunk. A maradék almát apró darabokra vágjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk az alma kivételével a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztához hozzáadjuk az almadarabokat, még egyszer jól átdagasztjuk, majd a bögrékbe töltjük. A tetejükre egy-egy kivágott almamotívumot helyezünk. A tepsit a bögrékkel együtt a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük (légkeveréses sütőben 160 fokon, gázsütőben kb. 2-3. fokozaton kb. 30 perc). Sütés után kb. 10 percig hűlni hagyjuk, majd még melegen a bögrékben tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet Melcsi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Egyszerű bakonyi sertéstokány
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept)
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral recept
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa recept
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával  recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem recept
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kelt kakaós csiga recept
Recept
Bonyolult

Kelt kakaós csiga

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hackenberger Rita szerző profilképe

Hackenberger Rita

Banános-nutellás palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Banános-nutellás palacsinta

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Fácánleves recept
Recept
Egyszerű

Fácánleves

210 perc
|
5 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.