Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, majd felkockázzuk, összekeverjük a fagyasztott erdei gyümölcs keverékkel, őrölt fahéjjal, 1 rúd vanília kikapart magjával, valamint barnacukorral.
Egy másik edényben a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kemény vajjal (reszelni is lehet), barnacukorral, majd hozzákeverünk zabpelyhet és mandulaforgácsot (ízlés szerint más gabonákkal, magvakkal is dúsíthatjuk).
Egy hőálló edénybe öntjük a fűszeres gyümölcskeveréket, és a tetejére morzsoljuk egyenletesen a tésztát, hogy mindenhol beborítsa a zabpelyhes morzsát.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor már a gyümölcsök is kezdenek puhulni, levet ereszteni, és a morzsa alól bugyog az illatos gyümölcslé, elkészültünk.
Frissen, melegen vaníliafagylalttal tálaljuk, de hidegen is kiváló csemege.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.