Előkészítés: Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).
Elkészítés: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, és a masszához szitáljuk. Az almalevet belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formák aljára fektetünk egy réteg almaszeletet, és rétegezve a maradék almaszelettel belesimítjuk a tésztát. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Még melegen megcsepegtetjük a likőrrel (a befőttsziruppal), és kihűtjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 555 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.