Elkészítés: A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
Közben az almát meghámozzuk, magházukat kivesszük, cikkekre vágjuk, az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, lappá nyújtjuk, majd vékony és hosszú csíkokra vágjuk. A tészta egyik felén 1/3 hoszúságban almacikkeket teszünk, megszórjuk mandulával, a maradék tésztát hosszában bevágjuk, visszahajtjuk, és befonjuk vele az almával kirakott tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsire téve lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben megsütjük. A megsült fonatokat sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.