Elkészítés: A tésztához az élesztőt, a cukrot és a tejet összekeverjük. A lisztet, a morzsolt gesztenyepürét, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a rumot szintén összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, a szobahőmérsékletű vajat, majd belekeverjük az élesztős tejet a tésztánkba. Összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
A töltelékhez a megtisztított, meghámozott és apró kockára vágott almát vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fehérbort, az őrölt fahéjat és szegfűszeget. 5-10 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a gesztenyepürét, és jól összekeverjük.
A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, az almás-gesztenyés töltelékből kiskanálnyi darabokat a tészta felére halmozunk, a másik felét ráhajtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Egy sütőedényt kivajazunk. A kész tésztagolyókat belehelyezzük, és lekenjük az egészet olvasztott vajjal. 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Önmagában is nagyon finom, de kínálhatunk mellé vaníliaszószt is tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.