Elkészítés: A húst megtisztítjuk, a bőrét hosszában többször bevagdaljuk, munkalapra fektetjük, és éles késsel nagy zsebet vágunk bele. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, kimagozzuk, mindkettőt felaprítjuk. A paradicsomot is apróra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a kardamomot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a húsba töltjük. A nyílást hústűvel megtűzzük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A húst tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben sütni kezdjük. Közben az újhagymát megtisztítjuk, és serpenyőben, a felforrósított vajban megpároljuk, félretesszük.
Kikeverünk 1 dl vizet 1 teáskanál sóval, és amikor a hús már 1 órát sült, kivesszük, mellétesszük a hagymát, a húst megkenjük a sós vízzel, és még 45 percig sütjük, közben a sós lével még egyszer megkenjük. Ha kész, a lezárt sütőben 10 percig állni hagyjuk, csak utána vesszük ki.
Nagy tálon, egészben vagy szeletelve tesszük az asztalra. Burgonyát vagy rizst kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.