Előkészítés: A lisztet összegyúrjuk a sütőporral, a cukorral, a vajjal, egy csipet sóval és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük, húsukat vékony szeletekre vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével. Kivajazunk egy nagy sütőtepsit, a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a tepsibe terítjük. A tésztát megkenjük a szilvalekvárral, és cserépszerűen (kissé egymásra csúsztatva) rárakjuk az almákat. Megszórjuk a dióval/mogyoróval, mazsolával és a fahéjjal. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. Gondolatban kijelölve a szeletek helyét, kb. 20 habrózsát nyomunk a süteményre. Mérsékeljük a sütő hőfokát 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és további 30 percig sütjük a süteményt.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 323 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.