Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, és kihűtjük. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. Az almát megtisztítjuk, gorombára lereszeljük, és összekeverjük a cukorral, fahéjjal, és a mazsolával.
Elkészítés: A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és összegyúrjuk. A tésztából lisztezett kézzel kb. 15 db kis gombócot formázunk, amit jól ellapítunk, és a közepébe kanállal beletesszük az almás tölteléket. Gombócnak formázzuk, és lisztezett tálcára tesszük. Bő, sós vizet forralunk, és ebben, kíméletesen főzzük a gombócokat 10 percet, majd szűrőkanállal kivesszük, langyos vízbe mártva leöblítjük. A darált mákot összekeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a gombócokat. A krémport a tejjel – habverővel – jól elkeverjük, és a gombócok mellé kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 161 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.