Elkészítés: 1. Tegyük az almaszeleteket, a cukrot, a mazsolát és a fűszereket egy közepes méretű serpenyőbe, majd adjunk hozzá 1 evőkanál vizet. A serpenyőt fedjük le, majd közepes lángon 7-8 percig főzzük. Ha az almák megpuhultak, húzzuk le a serpenyőt a lángról, és hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk a diót az almás keverékhez.
3. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (a gázsütőt kapcsoljuk 4-es fokozatra).
4. Egy kisebb serpenyőben vagy a mikrohullámsütőben olvasszuk meg a margarint. Az olvadt margarinnal kenjük meg a tésztalapokat, majd vízszintesen vágjuk ketté őket. Rétesenként 3 megfelezett lapra lesz szükségünk, ezeket egyenként helyezzük egymásra oly módon, hogy az elsőt függőlegesen, a másodikat vízszintesen, a harmadikat pedig átlósan tesszük magunk elé.
5. Osszuk el az almákat a réteslapokon, majd hajtogassuk rá a rétegeket úgy, hogy mindenhol ugyanolyan vastag réteg vegye körül az almákat. Tegyük a réteseket egy tepsire, majd kenjük meg őket a maradék olvasztott margarinnal.
6. Helyezzük a réteseket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük őket 20 percen keresztül aranybarnára.
7. Helyezzük a kész réteseket desszertes tányérra, díszítésként pedig szórjuk meg őket porcukorral, és tegyünk melléjük 1-1 gombóc vaníliafagyit. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.