Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és azt egy kis cukorral, kis lisztel és a tejjel összekavarjuk, leborítva hagyjuk 15 percet kelni. Eután a többi cukrot, az olvasztott vajat, a tojást, a sót és a maradék lisztet hozzáadjuk, összegyúrjuk. Majd újra hagyjuk 30 percet kelni.
Az almákat meghálmozzuk és szeletekre vágjuk. Kigyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A túrót 1 csomag vaníliás cukorral és két evőkanál cukorral kikeverjük, a tésztára kenjük. Rárakjuk a szeletelt almát. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Közben elkészítjük a morzsát: a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat összemorzsoljuk, az almával borított tészta tetejére hintjük. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.