Elkészítés: 1. A tortaalaphoz a kekszet összezúzzuk. A vajat megolvasztjuk, összedolgozzuk a morzsával és a barna cukorral. Egy kerek kapcsos tortaforma (26 cm) alját kibéleljük sütőpapírral, kanálháttal rányomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük.
2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A cukrot elkeverjük 1,5 dl vízben, felforraljuk, és 5 percig lobogva forraljuk, félrehúzzuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a cukros lében feloldjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a meleg cukros levet. Beleszórjuk a fahéjat is, és addig verjük, amíg a hab kihűl. A tortaformába kanalazzuk, tetejét nem kell elsimítani, maradjon hullámos. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
3. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, 1 dl levet kicsavarunk. A levet a héjjal kis tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. Az almadarabokat a narancslében 5 percig főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, az almához adjuk, villával péppé keverjük. Hagyjuk kihűlni. A hideg almapépet a torta tetejére locsoljuk. Ízlés szerint narancshéjjal, narancsszeletekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.