Elkészítés: A töltelékhez az almát lereszelem, majd összekeverem a cukorral (közben kóstolgassuk, nem érezzük-e túl édesnek, én ebben elég édesszájú vagyok, van, aki savanyúbban szereti), és megvárom, míg levet ereszt. Majd egy szűrőbe teszem, hogy a lé nagy része csorogjon le magtól. A maradék levet kinyomkodom az almából, majd összekeverem a gyümölcshúst a fahéjjal és a zabpehellyel.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 részre osztom, gyorsan kinyújtom, és az egyik lapot a tepsi aljára teszem. Rászórom a búzadarát, elegyengetem rajta a kinyomkodott almatölteléket, majd a másik tésztalap következik. Azt is lenyomkodom, villával megszurkálom. A tetejére kenem a tojásfehérjét, és kristálycukrot szórok rá.
180 fokon sütöm, míg a tetején a cukor aranyos árnyalatú nem lesz.
Ha felvágás előtt tudunk egy kicsit várni, akkor szebbek lesznek a szeletek – de ez a legnehezebb része a pitesütésnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.