Elkészítés: A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben pihetetem, ameddig a tölteléket elkészítem.
Az almákat hámozom, darabolom, kis lapokra szeletelem, a vajban a többi hozzávalóval kb. 10 percig párolom, belekeverem a mazsolát.
A tészta felét tepsibe nyújtom, megkenem lekvárral, meghintem mandulával, rásimítom az almatölteléket. A maradék kinyújtott tésztával befedem, tojással lekenem, villával megszurkálom, előmelegített 170 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.
Langyosan szeletelem és tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.