Elkészítés: A langyos tejben felfuttattam az élesztőt 2 evőkanál cukorral. Mikor már jó habos volt, hozzáöntöttem a szintén langyos lisztet, az olvadt margarint, a tojást, pici sót, majd kidagasztottam. Letakarva kelesztettem meleg helyen, míg duplájára nőtt.
Közben megfőztem a vaníliás pudingot, és hagytam hűlni, hogy besűrűsödjön.
1 nagy szem almát 2 centis kis hasábokra vágtam, cukros, vaníliás cukros, citromos vízben megfőztem. A víz ujjnyit lepje el az almát. Mikor megpuhult, ez csak pár perc, szűrőlapáttal kiszedtem az almát a léből, és helyette nagyon picire vágott gyömbért dobtam kevés reszelt citromhéjjal a főzőlébe. Puhára főztem ezt is, és a levét sűrűn folyósra forraltam be. Hagytam ezt is hűlni, és szinte már hidegen hozzákevertem a mézet.
A megkelt tésztát kinyújtottam 5-6 mm vastagra, és pohárral kiszaggattam. A korongok felét megpakoltam pudinggal és almával, ráborítottam 1-1 üres tésztakorongot, kicsit a széleket lenyomkodtam, és a deszkán hagytam ismét kelni kb. 30 percet.
Forró olajban szép sárgára sütöttem, majd leszűrtem, a felesleges zsiradékot felitattam, és a gyömbéres sziruppal kínáltam.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.