Elkészítés: A langyos tejben felfuttattam az élesztőt 2 evőkanál cukorral. Mikor már jó habos volt, hozzáöntöttem a szintén langyos lisztet, az olvadt margarint, a tojást, pici sót, majd kidagasztottam. Letakarva kelesztettem meleg helyen, míg duplájára nőtt.
Közben megfőztem a vaníliás pudingot, és hagytam hűlni, hogy besűrűsödjön.
1 nagy szem almát 2 centis kis hasábokra vágtam, cukros, vaníliás cukros, citromos vízben megfőztem. A víz ujjnyit lepje el az almát. Mikor megpuhult, ez csak pár perc, szűrőlapáttal kiszedtem az almát a léből, és helyette nagyon picire vágott gyömbért dobtam kevés reszelt citromhéjjal a főzőlébe. Puhára főztem ezt is, és a levét sűrűn folyósra forraltam be. Hagytam ezt is hűlni, és szinte már hidegen hozzákevertem a mézet.
A megkelt tésztát kinyújtottam 5-6 mm vastagra, és pohárral kiszaggattam. A korongok felét megpakoltam pudinggal és almával, ráborítottam 1-1 üres tésztakorongot, kicsit a széleket lenyomkodtam, és a deszkán hagytam ismét kelni kb. 30 percet.
Forró olajban szép sárgára sütöttem, majd leszűrtem, a felesleges zsiradékot felitattam, és a gyömbéres sziruppal kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.