Előkészítés: A húst leöblítjük, és bedörzsöljük sóval. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a fokhagymagerezdeket széles késpengével kissé ellapítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A pulykacombot szárazra törölgetjük. A tűzhely lapján, nagyobb, fém fülű lábasban vagy mélyebb sütőedényben (amit be tudunk majd tenni a sütőbe!) felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalán, erős tűzön megkapatjuk. Meghintjük őrölt borssal, mellédobjuk a hagymát és a fokhagymát, aláöntjük a vermutot, majd letakarjuk, és a sütőben kb. 1 órán át pároljuk. Közben a savanyú káposztát szűrőtálban kissé „kiöblítjük”, hogy vad savanyúságát elveszítse, és jól lecsepegtetjük. Az almákat megmossuk, ha túl vastag a héjuk, meghámozzuk, aztán kiemeljük a magházukat, és húsukat 8-12 gerezdre vágjuk. Kivesszük a pulykacombot a sütőedényből, a pecsenyeléhez adjuk-keverjük a savanyú káposztát, az almát, a babérlevelet, a szemes borsot és a borókabogyót. Beleágyazzuk a húst, ismét lefedjük, és további 45 percig pároljuk, majd fedetlenül még 20-25 percig sütjük, hogy a bőre szépen megpirulhasson, leve pedig kissé elpárologjon. A húst óvatosan vágódeszkára emeljük, ujjvéggel kissé elfordítva, szelíden kihuzigáljuk az alsó combból az amúgy is „kikívánkozó” lapos-szálkás-csontos inakat. Az almás káposztát hosszúkás tálra terítjük, tetejére fektetjük a pulykacombot, amelyet tálalókanál és -villa segítségével csak az asztalnál bontunk kisebb darabokra, mert szeletelni nemigen lehet – éppen ez a bája. Elkészítése rendkívül egyszerű, vendégvárónak is remek, mert csak a hús pirítását kell időzíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.