Elkészítés: A tésztához a hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük robotgéppel, majd a tejfölt és a bort is beleöntjük. 15 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát. Megint hűtőbe tesszük 15 percre.
Közben az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, összerázzuk a barna cukorral és a mandulával.
Az aszalt szilvát felvagdaljuk apró darabokra, és beáztatjuk kicsit a rumaromába.
A tésztát megfelezzük, kinyújtjuk. Az egyiket belefektetjük a 25x35 cm-es kivajazott, morzsával megszórt tepsibe, megszurkáljuk villával, és erre rakjuk szépen az almát, majd a rumaromás szilvát is elosztjuk arányosan. Betakarjuk a másik tésztalappal. Ami leesik, azt félretesszük, és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle. Ezt is kenjük le tojássárgával, majd megszórjuk barna cukorral, mandulával és pisztáciával.
180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük. Közben lehet, hogy kisebbre kell venni a hőt (160 fokra). Vigyázzunk, ne piruljon meg nagyon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.