Előkészítés: Az almát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, a magházától megszabadítjuk, vékonyabb cikkekre aprítjuk, majd összekeverjük a citromlével, nehogy megbarnuljon.
Egy kb. 25 cm-es kerek tortaformát kikenünk, és zsemlemorzsával meghintünk. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A margarint a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet állandóan keverve apránként beleszórjuk, és simára verjük, majd a tortaformába töltjük, és a tetejét elsimítjuk.
Az almacikkeket alaposan lecsepegtetjük, és körkörösen kissé a tésztába nyomkodjuk, de nem egészen az aljáig. A tortát a sütőben 40-50 percig sütjük (akkor jó, ha a teteje szép piros, és a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza).
A tortát melegen porcukorral meghintjük, és a szélét késsel meglazítva a tortakarimát lehúzzuk róla. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1779 kJ/424 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.