Előkészítés: Az almát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, a magházától megszabadítjuk, vékonyabb cikkekre aprítjuk, majd összekeverjük a citromlével, nehogy megbarnuljon.
Egy kb. 25 cm-es kerek tortaformát kikenünk, és zsemlemorzsával meghintünk. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A margarint a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet állandóan keverve apránként beleszórjuk, és simára verjük, majd a tortaformába töltjük, és a tetejét elsimítjuk.
Az almacikkeket alaposan lecsepegtetjük, és körkörösen kissé a tésztába nyomkodjuk, de nem egészen az aljáig. A tortát a sütőben 40-50 percig sütjük (akkor jó, ha a teteje szép piros, és a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza).
A tortát melegen porcukorral meghintjük, és a szélét késsel meglazítva a tortakarimát lehúzzuk róla. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1779 kJ/424 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.