Elkészítése: A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, annyi vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, tegyük hűtőbe 1 órára.
Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, majd kockázzuk fel, forgassuk össze 10 dkg cukorral és a fahéjjal.
A pihentetett tésztát nyújtsuk két vékony kerek lappá. Béleljük ki az egyikkel a kerek, kivajazott formát. A tészta széleit nyomkodjuk vissza. Töltsük meg a cukros-fahéjas almadarabokkal, morzsoljuk rá a vajat, borítsuk rá a másik tésztalapot, nyomkodjuk körbe a peremét. Felvert tojással kenjük át a tetejét, és kristálycukorral szórjuk meg egyenletesen. Villával szurkáljuk meg a tésztalapot.
Közepes lángon süssük 30-35 percig, míg aranysárga lesz a sütemény teteje.
Langyosan szeleteljük, kínáljuk vaníliafagyival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.